Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Koji je najvažniji faktor za uspešnu vezu?

izvor: Cosmopolitan.rs
| Ljubav&Sex | 20 komentara

Bitno je razumevanje, bitan je i seks, ali je još bitnije da znate koji je omiljeni kolač vašeg dragog, na primer...

Mnoge studije pokazale su da se određenim faktorima može predvideti budućnost jedne veze. Tim istraživača na čelu sa Robertom Epstinom, psihologom na Američkom institutu za bihejvioralna istraživanja, odlučili su da naprave još jedno istraživanje na ovu temu, ne bi li utvrdili koje su veštine najvažnije za opstajanje jedne veze.

Tačno 2.201 osoba učestvovala je istraživanju pod nazivom Epstein Love Competencies Inventory.

Prva stvar na listi bitnih fakotra za uspešnost veze bila je dobro poznavanje partnera i sposobnost vođenja stabilnog života kod oboje. Dakle, naravno da je važno da znate njegovu omiljenu pozu u seksu, ali su podjednako važne i sve one manje seksi stvari kao - koji začin ne podnosi u jelu i zašto mu vuneni šalovi stvaraju iritaciju na vratu.

Ovi podaci nisu ni malo iznenadili naučnike koji navode da na listi važnih faktora za uspešnu vezu stoje još i životne veštine poput sposobnosti upravljanja novcem, zadržavanja posla, vođenje računa o zdravlju i slično.

Naravno da nam se sve ovo čini kranje logičnim, ali ostaje otvoreno pitanje - zašto se dođavola toliko često zaljubljujemo u one hirovite, razluđene, loše momke koji ne mogu da zapamte ni da uz jutarnju kafu najviše volimo čokoladni mafin?

izvor i foto: cosmopolitan; ambro/freedigitalphotos.net

prethodna strana 1 od 50 sledeca idi na stranu