Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Godišnji horoskop za 2013. godinu - Rak

izvor: Nataša Paunovski
| Zodijak | 0 komentara

Saznajte šta čeka Rakove u 2013. godini na polju karijere, ljubavi i zdravlja i koji su to periodi kada treba više da se aktiviraju i preduzmu važne korake!

Karijera:

Iako zima nije vreme kada se Rakovi osećaju najudobnije, u profesionalnom smislu Rakovi su baš u akciji i mislim da će Novu 2013. dočekati sa mnogo više posla nego što planiraju, tako da mogu računati na neočekivan splet poslovnih okolnosti posebno u periodu od 1. do 11. januara, tako da oni samo nastavljaju nedovršen rad iz prethodne godine i nastavljaju samo da idu napred. Mnogi Rakovi bi od 2013. mogli da pokrenu neke transformacije u odnosu na svoju karijeru (nalazeći lakši i praktičniji put do uspeha, popularnosti ili novih poznanstva i kontakta). Biće skloni da posebno tokom januara rade i poslove koji nisu njihovi, da budu kao i uvek vrlo požrtvovani, ali da imaju malko problema sa koncentracijom zbog sklonosti da sve važno rade u isto vreme u periodu od 12. do 16. januara i od 21. do 27. januara, kada je posebno važno izbegavati kontakt sa administrativnim službama i birokratijom.

Iako druga polovina januara i sam ulazak u januar nosi malo dramatike, nostalgije, ipak će Rakovi biti izuzetno lojalni poslu i skloni da odlično rade timske poslove. Oni Rakovi koji su promenili posao, mogli bi se lako prilagođavati, ali težiti da pokažu veću individualnost. Februar je mesec koji je dobar za preporuke, poslovne kontakte sa prijateljima i period kada mogu usavršiti svoje znanje i posao (posebno period od 5. do 28. februara). Februar je period odličnih mogućnosti preko inostranstva, ali mesec vrlo jakih vizija i predosećanja, na koje inače uvek treba da se osloni ovaj senzibilan vodeni znak. Sam prelaz izlaska iz februara i ulazak u mart mesec posebno može doneti sklonost ka pomaganju drugima i jakim vizijama i predosećanjima šta dalje treba uraditi. Izbegavati manju popustljivost i apatičnost u periodu od 7. do 12. marta, kao i sklonost težeg prihvatanja kritika i primanja obaveza od starijih (to je generalni problem ovog znaka u periodu od sredine februara). Međutim, mart mesec nosi izuzetan smisao za opšte korisne stvari, jake snove, izuzetno plodne ideje i period koji je odličan za usavršavanje, obrazovanje, rad sa strancima i humanitarni rad. Posebno period od 28. februara - 19. marta nosi sklonost da predosete šta će se desiti i povuku pametne poteze, ali privatno sklonost da telepatski budu povezani sa celim čovečanstvom.Ono što je sigurno da su Rakovi u dosta velikim planovima, ali konkretnije rezultate svog rada, posebno ako rade posao koji vole, posao koji je vezan za pomoć ljudima mogli bi osetiti kroz period od 22. marta - 10. aprila. To jeste period odricanja, većeg dokazivanja i borbe, ali period kada Rakovi mogu pokazati svoje skrivene potencijale.

Posebno u periodu od 18. aprila - 1. maja savet zvezda je da budu malo kocentrisaniji na saobraćaj i komunikaciju sa poslovnim okruženjem i da ne voze kad su uznemireni i umorni. Rakovi će ove godine često imati pomoć nepoznatih ljudi, ali će imati potrebu da se poslovno više izraze, skupljaju svoje znanje i da podsvesno, skriveno rade na bitnijim projektima za koje će biti spremniji od leta.

Maj više stavlja akcenat na društveni status, nove kontakte, ali može biti značajan u rešavanju finansijskih transakcija, plaćanju važnih računa i osiguranju bližnjih. U maju se savetuje da Rakovi budu malo umereniji u trošenju energije, finansija i da malo “smire strasti” u zaštiti i odbrani porodičnih interesa (period od 9. do 15. maja i period od 20. maja - 2. juna). Ipak sam kraj maja može doneti zanimljive ponude i dešavanja kroz poslovnu stranu, koji Rakovima mogu doneti sjajnu unutrašnju snagu da idu napred i da budu podržani od svojih bliskih osoba što će im posebno značiti. Iz trenutnog ugla delovaće im kao nešto nemoguće, a ustvari kako stvari budu išle u periodu od 21. maja - 8. juna to može sve biti lakše i lakše ostvarljivo).

Rakovi će posebno spajati staro sa novim i biti prepuni kreativnih ideja u periodu od 28. juna - 3. jula tako da mogu dobro posavetovati i svoju okolinu. Iako su oni “igrači iz pozadine” ovo je znak koji će u ovoj godini sigurno moći da skine dug teret zavisnosti od drugih i da na pravi način pokrene važne ambicije. Posebno tih dana treba slušati svoje jako šesto čulo. Može biti mogućnosti da isprave nešto iz prošlosti ili da kontaktiraju sa osobama koje su im bile jako bitne u poslovnoj prošlosti. Ulazak u juni pojačava poslovnu energiju, pa će Rakovi malo spavati, a puno raditi, ali nekako će biti puni elana, ideja i neće ostavljati ništa za sutra, što mogu da završe danas. Biće otvoreni za nešto novo i svakako mogu imati period da ono što su stavili na papir napokon mogu pokrenuti (posebno od 6. do 26. juna i od 2. do 7. jula, kao i od 10. do 16. jula). Prijaće im kontakt sa različitim osobama, a sve vreme će imati potrebu da nešto novo nauče.

Budući da je ovo porodičan znak kome uvek treba podrška, zeleno svetlo, sigurno je ma koliko leto bilo najplodnije, da ipak planiraju odmor za kraj jula, jer će im biti potrebna pauza za jesenji period koji zna da ih najviše iscrpi. Rakovi koji imaju privatne firme ili porodični biznis mogli bi doći do fantastičnih ideja kako da unaprede ili prošire svoj posao u periodu od 10. do 21. jula.

Jupiter ulazi u ovaj znak posle 12 godina 26. juna. Sigurno je da će Rakovi tokom druge polovine 2013. biti posle dužeg vremena u medijskoj pažnji i imati mogućnost da nešto dobro i trajnije, i profesionalno i porodično, naprave za sebe. Uticaj Jupitera će se osećati tokom celog leta, a takođe na dosta dobar period mogli bi računati i u periodu od 3. do 15. avgusta, kada bi mogli doći do jako dobre zarade, kao i u periodu od 6. do 17. jula. Ukoliko se ne odluče na odmor, sitnije poslove, registracije, kraća putovanja, ali pojačanu potrebu za preciznošću mogli bi imati u periodu samog kraja jula i početka avgusta meseca.

Malo veća preosetljivosti koja im može smetati da opušteno rade mogla bi se osećati u periodu ulaska u avgust, a još više u periodu od 16. do 24. avgusta. Veću sklonost ka komforu i uticaj porodice na karijeru imaće u periodu od 29. avgusta - 5. oktobra, kada mogu biti sigurniji u sebe, ali skloni da ih svaka sitnica nervira. To je period koji im je naklonjen za prodaje, nekretnine, proširenja, ali period kada treba da svoje vreme više naplate ili rade sa uspešnijim osobama.

Posebnu energiju, bolju verbalnu komunikaciju, ambiciju, mentalni pokret mogli bi osećati u periodu od 7. do 17. oktobra. Imaće mogućnost tih dana da napišu nešto vredno, dobijaju nagrade, ali da pomognu osobama koje vole da se pokrenu. Za Rakove koji u tom periodu očekuju bolje promene na poslu svakako važan period se pokreće od 30. avgusta. Period od druge polovine oktobra do 21. novembra idealan je za sređivanje ličnih dokumenata, sitnije sastanke, manje poslove, ali će Rakovima biti korisni. Prijaće im to vreme zlatne sredine i uspeće da spoje lepo i korisno.

Spor ulazak u početak zime, više im može prijati da tehnički završe neke poslove ili rade od kuće. Kraj godine će im doneti završavanje standarnih stvari, možda lepu vest o dobijanju nekog dokumenta pred sam doček Nove 2014. Preporuka je da se svi bitniji poslovi pozavršavaju do 22. decembra kada Rakovi slobodno mogu uzeti odmor, jer će to za njih biti početak Nove godine. Posebno period od 22. novembra - 22. decembra im je idealan da urade nešto važno na polju obrazovanja i posla i pomognu bliskim članovima porodice, a svako pokretanje privatnih poslova u to vreme može doneti blagostanje. Slična je situacija i u periodu od 23. maja - 15. juna i od 23. septembra - 7. oktobra. Rakove nikako ne treba potceniti, jer će imati izuzetnu važnu profesionalnu godinu. Mislim da će najbolji kvalitet i potencijale tek pokazati uz podršku Jupitera. Većina Rakova će sanjati o miru, porodici, ali ne treba zanemariti ovo polje koje može doneti sjajne rezultate iznad očekivanja. Mnogi u ovoj godini mogu diplomirati i dobiti posao, zato savet Rakovima – ne razmišljajte šta će biti sutra, ni šta je bilo juče, već razmišljajte šta će biti danas! Ovo je vaša godina i iskoristite je maksimalno!

Ljubav:

Zimski period je malo pasivniji za ovaj znak, pa samo oni koji su u stabilnijim odnosima mogu imati jedan period mira, harmonije, sklada i potrebe za sigurnošću. Rakovi trenutno mogu biti više okrenuti poslu, mada period do 11. januara nije neskladan, čak može doneti da idilično imaju jake želje pri samom ulasku u Novu 2013. Ulazak Venere u znak Jarca nosiće veću odgovornost prema svima, osećaj male praznine, okrenutosti sećanjima, manju nostalgičnost, unutrašnju veću potrebu za pažnjom i manji osećaj usamljenosti kroz drugu polovinu januara posebno period od 13. do 31. januara, kada treba izbegavati crne misli, opterećenost roditeljima, osećaj nepotrebne potištenosti (poznato je da je ovaj znak sklon promenama raspoloženja, pa to nije neuobičajeno).

Rakovi mogu dosta u ovom periodu da razmišljaju o deci, a bilo bi dobro kada bi u januaru sebe naterali na pokret, male promene u emotivnim odnosima i onda će se osećati bolje. Većina slobodnih Rakova može imati optimizam pri samom početku godine što nije baš uobičajeno, ali posebne naznake da preko poslovne strane imaju zanimljiva upoznavanja ili situacije. Rakovi koji su u braku mogli bi dosta da brinu o svom partneru/ki do 3. februara, a od tog perioda se mogu pokrenuti dobre materijalne mogućnosti preko same voljene osobe, pozivi prijatelja, tako da februar može imati naznake nekih neočekivano lepih svakodnevnih promena. Ipak, ovaj znak ne voli zimu i nekako želi da je samo prevaspava, a sa druge strane je tradcionalan i uvek posebno uzbuđen pred velike praznike.

Period jače fizičke privlačnosti i divan period da se u samom emotivnom odnosu napravi neka lepa promena i da se desi nešto jako lepo počinje od 6. do 14. februara, kao i od 22. do 27. februara. Slobodni Rakovi u tom periodu mogu imati situaciju da naglo upoznaju nekog preko posrednika, ali da posle početne strasti shvate da se radi o osobi koja ima problem iz prošlosti ili prosto ne želi da se vezuje. Sa ulaskom Venere u znak Riba ovaj znak svakako može da se oseća toplije, romantičnije i da ima svu pažnju, pa je ovo divno vreme da se negde otputuje sa voljenom osobom, organizuje neka lepa večera, godišnjica ili nešto sl. Rakovima malo treba da bi se osećali kompletno, a na sitnicama ih dobijaju i gube drage osobe. Period od 28. feebruara - 20. marta može biti značajan kroz posebne trenutke sa voljenom osobom, kao i zajedničke planove oko partnerovog položaja, uređenja doma i sl. U tom period, posebno mlađi pripadnici ovog znaka, mogu se osećati euforično, stidljivo, ali vrlo zaljubljeno. Slobodni Rakovi mogu privući sebi slične osobe ili osobe koje im odgovaraju po emocijama, pa je ovo prvi period kada se više treba aktivirati, mada je 2013. godina - godina neočekivanih mogućnosti kroz većinu znakova, tako da se može desiti da se neplanirano dese emocije baš kada većina ljudi nije ni spremna, to neće zaobići ni Rakove.

Rakovi koji planiraju proširenje porodice mogu računati na dobar period zime do početka proleća. Manja osetljivost, kapricioznost i hirovitost trebalo bi u emotivnim odnosima da se izbegava kroz period od 26. marta - 14. aprila, kada može biti situacija nesporazuma, nepotrebne ljutnje, odlazaka bez objašnjenja ili težeg prilagođavanja posebno za parove koji su se tek upoznali. To može biti period kada porodični uticaj na ovaj znak u smislu privatnog života neće biti dobar, pa je važno sve odluke donositi samostalno uz podršku partnera. Jači i strastveniji aspekti kada Rakovi mogu da pokažu koliko mogu da vole, da se izbore za druge i da pokažu snagu i izdržljivost u emotivnim odnosima je period od 15. do 17. aprila.

U periodu od 18. do 27. aprila trebalo bi izbegavati nepotrebnu zabrinutost, opterećenje statusom, novcem, neku skrivenu posesivnost ili osobinu isključivosti kako u emotivno –bračnim, tako i u prijateljskim odnosima, dok u nešto lakši period Rakovi mogu ući sa većom inicijativom i boljom energijom od 29. aprila - 7. maja. Sredina maja meseca je fina za druženja, dogovore sa prijateljima, neke opuštene izlaske i razgovore o ljubavi. U tom periodu Rakovima može prijati neka lepa knjiga ili vođenje dnevnika koji je često odličan za izbacivanje negativnih misli (period od 11. do 26. maja). Mlađi pripadnici mogu biti aktivniji i maj je inače vreme kada Rakovi mogu biti tajanstveni, rezervisani, skloni da čuvaju svoje emocije u sebi, ali da imaju neke nepredviđene emotivne okolnosti. U tom periodu treba primati savete od bliskih rođaka, jer vam mogu otvoriti put ka nečem dobrom, a odlično vreme za posete psihologu, astrologu ili lekaru opšte prakse (sve vrste emotivnih razgovora jako prijaju Rakovima, jer preko njih dobijaju jasniju sliku o sebi, inače su poznati kao srcelomci, ali osobe mekog srca).

Vrlo jaki snovi, ali dobra unutrašnja emotivna predviđanja Rakove bi trebalo da prate u periodu od 28. do 31. maja. Iako će prvih dana juna imati izuzetnu emotivnu podršku, mogu biti ponovo skloni naglim promenama raspoloženja ili nepotrebnoj ljutnji. Ulazak Venere u znak Raka doneće im osećaj potrebe za trajnijim vrednostima, lep period za brak, emocije, decu i jedan zaštitnički odnos koji će posebno imati prema voljenoj osobi i svojoj porodici. Iako mogu razmišljati o bivšim ljubavima, ovo je period kada će biti srećni što su sve to prošli i krenuli napred.

Slobodniji Rakovi će dosta flertovati u periodu kraj proleća, međutim mogućnost da imaju bitnije situacije mogu se dešavati u periodu od 18. do 21. juna i period od 26. juna -1. jula. Komplimenti, pohvale od voljene osobe, sklonost da dobijaju poklone i utešnu reč prijaće im od 9. do 21. jula, kao i od 26. jula - 7. avgusta (to je period kada mogu biti umereni, skloni da prihvataju sugestije). Druga polovina avgusta je idealna za porodicu, dom, uređenje stana, odmore, dok posebno vrlo jaki emotivno-erotski aspekti za Rakove se pokreću od 9. septembra - 8. oktobra kada će u ovoj godini oni slobodni imati zadnju šansu da dožive nešto jako dobro, prodube neki odnos koji je na bazi komunikacije ili prijateljstva.

Za Rakove koji su u braku idealno vreme za porodicu, decu, podelu poslova, porodične proslave, podršku voljenih osoba i sl. Rakovi će posebno biti skloni da na sve gledaju malo kroz “ružičaste naočare” u periodu od 9. oktobra - 6. novembra, ali da preuzimaju veću odgovornost prema porodici i roditeljima u periodu od 11. do 24. novembra. Ovu godinu mogu završiti okrenutiji braku, dugogodišnjim partnerima ili svojim ljubavima, ali malko neopušteni, pa je savet zvezda da ne razmišljaju o drugima, već da se više posvete sebi u periodu od 25. novembra - 29. decembra. Slobodni Rakovi mogu biti skloni da ih u tom periodu privlače osobe sa većom razlikom u godinama ili da, ukoliko ne iskoriste važne promene početkom godine, potraže osobu sa kojom su bile najsrećnije.

Rakovi koji su u braku trebalo bi da izbegavaju kritike, sitničavost, optužbe prema bračnom partneru tokom druge polovine novembra, jer će nepotrebno stvarati tenziju bez nekog velikog problema (posebno u periodu od 28. novembra - 14. decembra). Rakovi koji su u dugim vezama možda bi trebalo da razmisle šta dalje žele, jer ovo može biti prekretnica po principu ili zajednički život ili prekid. Ne čekati da partner/ka ode, puno pričati o tome i naći kompromis preporučuju zvezde posebno u periodu novembar, decembar. Rakovima je ovo divna godina za porodicu, potomstvo, ljubav, samo moraju izbegavati nepotrebnu nervozu i nezadovoljstvo s vremena na vreme, jer idealno ne postoji. Slobodni Rakovi posebno treba da se opuste i da u ovoj godini pokrenu prvi korak ka nalaženju adekvatne osobe.

Zdravlje:

Zimski period Rakovima ne prija, jer se mogu suočavati sa reumatskim, hroničnim problemima, pa je savet zvezda da se moraju više kretati i baviti nekom vrstom fizičke aktivnosti posebno do početka proleća. Januar mesec nosi da je potrebna malo bolja disciplina po pitanju ishrane u smislu uzdržavanja od ishrane posebno u noćnim satima, jer prva polovina godine može doneti gojenje i manje hormonalne probleme.

Rakovi moraju stalno da sebe zapošljavaju u ovoj godini, ali ono što je sigurno da će ih Jupiter posebno čuvati leti i doneti im neki vid zaštite. Ova godina, posebno za pripadnike čiji je posao vezan za dugo sedenje ili stajanje, može nositi od problema sa kostima i kičmom u zimskom i jesenjem periodu do alergija u periodu sredine proleća.

Najbolji period za opšte preglede, operacije i kontakte sa lekarima je ipak period od juna meseca koji može doneti lakši oporavak. Rakovima treba uvek veća podrška voljene osobe i porodice i kada je na tom planu sve kako treba, oni se osećaju zdravo, kada nije, mogu imati konstatno sitnije zdravstvene probleme. Period početka godine, posebno kraja proleća je idealan za sve vidove alternativne medicine. Druga polovina godine nosi da će molitve, meditacije i svi laganiji sportovi imati izuzetan efekat na njihovu vrlo ranjivu psihu. Rakovi imaju mogućnost da se od aprila meseca oslobode loših navika i da počnu jednu bolju etapu koja će se odraziti i na zdravlje. U slučaju nemarnosti i lenjosti, lošiji zdravstveni rezultati posebno bi se mogli osećati od prve polovine maja, s kraja jula, prve polovine avgusta i u decembru mesecu.

Foto: adamr/FreeDigitalPhotos.net

prethodna strana 1 od 17 sledeca idi na stranu