Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Nega kože nakon lude novogodišnje noći

izvor: sml.rs
| Zdravlje | 2 komentara

Kako da se praznično raspoloženje ne pretvori u praznični haos?

Praznično ludilo kreće. Slave, korporativna i privatna okupljanja, pripreme za Novu godinu uz masniju hranu, kasne obroke i povećanu konzumaciju alkohola, a između redova piše manjak sna, podočnjaci, dehidrirana koža...

Sve se ovo dešava i nije veliki greh, jer nije deo naše svakodnevne rutine i nećemo da se bunimo zbog malo turbulentnijeg meseca, ali ćemo svakako da se borimo da sutradan posle provoda učinimo sve da sakrijemo tragove i pomognemo koži da se što pre oporavi.

Dakle, pred spavanje jako je važno temeljno očistiti kožu. Ako ste sinoć to uradili preko volje, samo da bi što pre otišli u krevet, ujutru nadoknadite to temeljnim čišćenjem.Takođe, pred spavanje stavite kremu za lice, serum i kremu za područje oko očiju u frižider.

Očišćeno lice isprskajte termalnom vodom. U ovakvim trenucima aerosol boca ja vaš najbolji prijatelj. Hladna voda pod pritiskom odmah će vas razbuditi. Pre šminkanja, nanesite proizvode za negu koje ste ohladili, jer će oni smanjiti otoke i naduvenost. Ako ste zaboravili da stavite kreme u frižider, sada ih stavite u zamrzivač na desetak minuta i dobićete isti efekat.

Ako je koža dehidrirana i suva bilo bi dobro da pre kreme stavite serum. Serumi su bogatiji hranljivim sastojcima i brže prodiru u kožu. Birajte one koji dubinski jačaju kožu, smiruju i nadoknađuju joj vlagu izgubljenu nedostatkom sna, duvanskim dimom i unosom alkohola.

Posle pet minuta, nanesite dnevnu kremu. Bilo bi dobro da ima blago reflektujuće čestice koje će umornoj koži dati sjaj. Taj sjaj ne treba da bude preteran, nego da izgleda kao da koža sija iznutra.

Bilo bi dobro da je krema za oči u vidu gela. Gel je malo lakši od kreme i brže se apsorbuje. Proizvodi sa metalnom kuglicom umesto aplikatora će momentalno rashladiti podočnjake i oni će se vidljivo povući. Kofein je najbolji sastojak za ove gelove jer instant zateže kožu i samim tim daje svežiji izgled.

I na kraju, usne! Prilikom pranja zuba uradite piling četkicom za zube, nežno trljajući usne da biste otklonili ostatke jako pigmentovanih ruževa i obojenih pića sa njihove površine. Za negu, nanesite običan vazelin.

izvor i foto: sml; marin/freedigitalphotos.net

prethodna strana 1 od 32 sledeca idi na stranu