Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Pozivamo vas na petu Književnu kliniku

izvor: Super žena
| Zdravlje | 0 komentara

Na čelu sa doktorom Aleksadrom Ristićem u sredu 12. novembra od 18 časova održaće se peta Književna klinika namenjena pacijentima i zdravstvenim radnicima.

Kako je bilo na prošloj Književnoj klinici na kojoj je gostovao pisac Goran Petrović možete pogledati ovde.

Peta književna tribina, biće održana u sredu, 12. novembra u 18 časova u Slušaonici Klinike za neurologiju (Dr Subotića 6). Gost Književne klinike je Prof. dr Goran Milašinović.

Pacijentima ove klinike i zdravstvenim radnicima Milašinović će predstaviti svoju najnoviju knjigu "Rascepi" u izdanju "Stubova kulture".

Klinika za neurologiju je kao eksperiment pokrenula književne tribine i nakon odličnog iskustva sa gostovanjem pesnika Milana Dobričića i proznih pisaca Davida Albaharija, Mihajla Pantića i Gorana Petrovića odlučila je da nastavi sa ovom praksom.

Dosadašnja vrlo ohrabrujuća iskustva pokazuju da bolnice mogu da budu i odlična mesta za ovakve događaje, budući da su pacijenti, ali i zdravstveni radnici vrlo zainteresovani za ovakvu direktnu interakciju sa autorima.

Organizator i domaćin književnih večeri dr Aleksandar Ristić ranije je objasnio da bolnice kao institucije, po svom ustrojstvu, podrazumevaju privremeno izopštenje iz društva, kao i da je ljudska individua predmet medicinskog posmatranja u ambijentu koji podrazumeva njegovu pasivnost.

"Humanizacija bolničkog prostora bila je važan faktor u građevinskoj obnovi Klinke”, rekao je dr Ristić dodajući da je uložen veliki napor kako bi bolnički prostor bio dostojanstveniji, a ideja je da se održi nekoliko književnih večeri godišnje.

prethodna strana 1 od 32 sledeca idi na stranu