Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Šta sve još prouzrokuje stres

izvor: Super žena
| Zdravlje | 0 komentara

Stres je veoma loša stvar. Izaziva bolesti, loše ponašanje i treba ga kontrolisati. Postoje uobičajeni krivci koji izazivaju stres, poput problema u porodici ili na radnom mestu, međutim, postoje i oni koji koji nam nisu toliko poznati, a koje ne treba zanemariti. Evo koji su to iznenađujući uzroci stresa.

1. Gužve u saobraćaju

Gužve u saobraćaju su postale normalna stvar sa kojom se ljudi mire. Međutim, činjenica je da su one veliki uzroci stresa. Stresirate se zbog toga što dugo čekate, trošite gorivo i kasnite na posao.

2. Trubljenje

Verovatno ste dovoljno nervozni što ste se našli u saobraćajnoj gužvi iz koje ne znate kada ćete izaći, a povrh toga treba da trpite nestrpljive vozače koji trube bez razloga, kao da će to pokrenuti saobraćaj. Trubljenje izaziva stres čak iako niste u saobraćajnoj gužvi zbog visokog nivoa decibela.

3. Neplaćeni računi

Kada niste platili račune koji se gomilaju, nećete moći ni o čemu drugome da razmišljate i bićete pod velikim stresom.

4. Nezadovoljavajuća plata

Iako to možda ne pokazujete, mala plata može biti uzrok stresa, naročito ako znate da vaše kolege zarađuju više iako radite isti posao.

Ponekada čak i bezazlene stvari mogu biti uzroci stresa. Važno je da obratite pažnju na znake upozorenja pre nego što bude kasno.

Foto: marin/FreeDigitalPhotos.net

prethodna strana 1 od 32 sledeca idi na stranu