Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

"Srušili su mi snove samo zato što sam prelepa žena"

izvor: Super žena
| @posao | 37 komentara

Njujorčanka Amanda Holi tvrdi da su njeni snovi da postane policajka nepravedno uništeni zbog lepog lica, velikih grudi i karaktera.

Dvadesetdevetogodišnja lepotica tužila je Policijsku akademiju u Njujorku, koju je zbog maltretiranja muških kolega morala da napusti. Govorili su joj da je previše lepa da bi bila policajka i na sve načine sabotirali njen napredak.

Holi kaže da su je nazivali Barbikom i mnogim seksističkim imenima od trenutka kada je zakoračila na akademiju u avgustu 2013. godine i naredna četiri meseca.

Seksualne optužbe nisu prošle nezapaženo od ostalih regruta, koji su primetili da je drugi policajci začikavaju zbog velikih grudi i previše ženstvenog izgleda.

“Ne zaboravi da obučeš sportski grudnjak jer ih ti ovde jedina i imaš“, glasila je jedna od šala na njen račun.

“Holi, ako te upucaju na dužnosti, pobrinuću se da izgledaš lepo za svoju porodicu“, glasila je još jedna od neslanih šala na račun njenog izgleda.

Dokle su u maltretiranju plavokose lepotice išle njene muške kolege, sa regrutom Toresom na čelu, svedoči i činjenica da su je poprskali suzavcem, a kada se sutradan pojavila natečena na poslu, prozvali su je Anđelina Džoli.

Amanda nije stigla do diplome, jer je morala da napusti školu zbog konstantnog maltretiranja.

“Obično u takvim situacijama oni koji te maltretiraju te ujedno i učine jačim, ali mene su potpuno slomili. Sve više i više su me lomili“, rekla je Amanda.

Holijeva u tužbi zahteva da joj se isplati novac kao kompenzacija za izgubljeno obrazovanje i povredu reputacije tokom četiri meseca kroz koje je trpela maltretiranje koje su čak i instruktori iz straha tolerisali.

“Tužila sam ih zato što želim da odgovaraju za ono što sam uradila i ne želim nijednoj ženi da prođe kroz ono kroz šta sam ja prošla“, zaključila je mlada devojka koja će se 15. decembra udati za svog dugogodišnjeg dečka.

prethodna strana 1 od 23 sledeca idi na stranu