Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Kako da sprečite uticaj negativnih misli na vašu karijeru?

izvor: Super žena
| @posao | 1 komentara

Negativne misli ne samo da negativno utiču na vaše mentalno stanje, već i na vaše zdravlje, a vode i negativnim ishodima i situacijama. Ovi saveti pomoći će vam da napokon izađete iz začaranog kruga..

Ne vršite pritisak na sebe

Ako stalno budete od sebe očekivali maksimum i forsirali sebe preko svojih mogućnosti, velike su šanse da nećete biti zadovoljni ni svojim životom ni svojom karijerom. Iscrpljenost i anksioznost vas zaista neće nigde odvesti. Ako imate neki konkretan cilj, držite ga se jer će vam to pomoći da ostanete pozitivni.

Ohrabrite sebe

Jeste li znali da sami sebi možete da pružite motivaciju? Sve je stvar volje! Budite hrabri i uporni, recite sebi da ste dobri u onome što radite (inače vas ne bi ni držali na toj poziciji) i da ćete jednog dana ostvariti svoj san.

Osnažite samopouzdanje

Najveći razlog negativnosti je nedostatak samopouzdanja. Ako imate samo negativna osećanja kada pomislite na svoju karijeru – promenite tu naviku. Nemojte gubiti fokus, usmerite punu pažnju na cilj i učiti sve da ga dosegnete

Izbegavajte takmičenje

Ako stalno budete razmišljali o karijeri, rizikujete da smanjite svoju efikasnost na poslu. Izbegavajte takmičenje – ako ste zaista vredni i talentovani, uspeh vas neće zaobići. Mnogo je bitnije da budete koncentrisani na sadašne obaveze i zaduženja, nego na budućnost.

Ne kopirajte druge

Nemojte pokušavati da obavljate posao onako kako ga drugi rade, jer ćete biti pod stresom. Budite ono što jeste, zanemarite druge i radite svoj posao onako kako vam najviše prija i kako mislite da bi trebalo. Vaša sreća je najbitnija.

Foto: stockimages/FreeDigitalPhotos.net

prethodna strana 1 od 23 sledeca idi na stranu