Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Zašto zaposleni napuštaju radna mesta?

izvor: Super žena
| @posao | 10 komentara

Nije dovoljno samo naći posao gde ćete pristojno biti plaćeni za ono što radite. Ako kompanije žele da zaposle najbolje profesionalce, onda takođe moraju da pruže dovoljno razloga zaposlenima da ostanu. Saznajte koji su najčešći razlozi napuštanja radnog mesta...

Mala plata

Ovo je najočigledniji razlog. Radite da biste zaradili novac, koji vam omogućava da izdržavate sebe i svoju porodicu. Ukoliko vam posao ne omogućava da to ostvarite, normalno je da ćete želeti da potražite drugi.

Dosadan posao

Ako vas posao ne motiviše i inspiriše i ne pruža vam dovoljno izazova ili mogućnost za dalji rast, poželećete promenu.

Loša saradnja sa kolegama

Prirodno je da želite da budete okruženi kolegama sličnih intelektualnih sposobnosti. Nekada neće biti problem ni da radite sa usporenim kolegama, ako su vam dobri prijatelji. Ali, ako se nalazite usred letargične, zlurade, nesposobne mase koja jedva čeka da vam "podvali“, bićete frustrirani. Uzajamno poštovanje veoma je bitno.

Izostanak priznanja

Najgore su one vrste posla gde vam "duša izađe na nos“, samo da biste dobili još više posla. Zaboravite na povišice i bonuse, kolege čak i ne cene to što sve dajete od sebe, čineći da se osećate potpuno nebitnim. Mnogi ljudi u takvim slučajevima odlučiće da napuste posao.

Bolja ponuda

Ukoliko ste poznati profesionalac, velike su šanse da će se mnogi poslodavci otimati oko vas. Dobijaćete bolje plaćene ponude od strane kompanija kojima će biti više nego drago da, zahvaljujući vama, unaprede svoj rad.

Nedostatak prilike za lični rast i razvoj

Ponekad zaposleni napuštaju posao jer žele dalje da se obrazuju, nauče nešto novo ili promene polje rada. Lični rast je vrlo bitan u životu, tako da nema ničeg lošeg u tome.

Foto: stockimages/freedigitaphotos.net

prethodna strana 1 od 23 sledeca idi na stranu