Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Zašto je važno imati sliku na profilu Linkedina?

izvor: Super žena
| @posao | 15 komentara

Nije tajna da poslodavci kandidate za posao uglavnom prvo potraže na Fejsbuku i Linkedinu. Upravo zbog toga, u novoj studiji se tvrdi da profil slika može biti odlučujući faktor pri rešavanju hoće li će vas pozvati na intervju ili neće.

U studiji, poslodavci su pregledali profile kandidata na Linkedinu kako bi odlučili hoće li razmatrati njihovu prijavu za predstojeći razgovor za posao. Rezultati su pokazali da su kandidati sa slikom na profilu uglavnom bili pozvani na intervju. Čak su bolje prolazili i oni sa neadekvatnom slikom, za razliku od pojedinaca koji je uopšte nisu ni imali.

Pitate se zašto?

Menadžeri ljudskih resursa više vole profile sa slikama nego one bez slika, zbog toga što na taj način mogu stvoriti pozitivan ili negativan utisak o kandidatu, te lakše odlučiti hoće li on biti pozvan na razgovor.

Nažalost, vrlo je verovatno da kandidati bez slike na profilu u većini slučajeva možda neće ni ući u uži izbor i zato nije loša ideja da, ukoliko već niste, sredite svoj profil na Linkedinu i tako sebi povećate šanse za posao.

Foto: healingdream/FreeDigitalPhotos.net

prethodna strana 1 od 23 sledeca idi na stranu