Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Ovako se voli baka: Slika koja govori više od hiljadu reči

izvor: Super žena
| Kuća&Porodica | 24 komentara

Teško da je neko ostao ravnodušan na fotografiju Đankarla Murišijana koji u krilu ljulja svoju baku teško obolelu od Alchajmerove bolesti.

Đankarlo je fotografiju sa osamdesetsedmogodišnjom bakom Antonijom postavio na Fejsbuk 31. decembra, a za samo nekoliko dana ona je postala pravi hit na društvenim mrežama i podeljena je više od 40 hiljada puta.

Cilj njegove fotografije je bio da skrene pažnju ljudima da ’život treba da se živi’, te da svima u 2015. godini poželi da budu ’prisutni’ ne samo da bi štitili i tešili ljude koje vole, već i da bi ih usrećili.

On je trenutak u kom ljulja svoju baku opisao kao jedan od najlepših u životu, bez obzira na to što je jako tužan. Iako izgleda da je baka plače na fotografiji, ovo je jedan od retkih trenutka kada se setila unuka i zapravo uživala u trenutku.

Stanje njegove bake veoma je ozbiljno i ona često ne prepoznaje svog unuka ili ga meša sa njegovim bratom.

Inače, ovaj mladi fizioterapeut sa Sicilije je odrastao sa bakom i dekom zbog čega oseća veliku odgovornost prema njima i želi da im uzvrati svu ljubav i pažnju koju su oni njemu poklonili.

"Baka je uvek u dobrom društvu. Tokom dana uvek je neko od nas sa njom, a mama noću spava pored nje", zaključuje Đankarlo.

prethodna strana 1 od 37 sledeca idi na stranu