Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

"Ne plašim se smrti, ali se plašim da ostavim sina"

izvor: Super žena
| Kuća&Porodica | 5 komentara

Društvena mreža Instagram je puna motivacionih citata, ali malo njih je tačno kao oni koje postavlja Bela Gibson.

Kada Bela Gibson napiše: „Prestanite da čekate petak, leto, nekoga da se zaljubi u vas, prestanite da čekate život. Sreća je dostižna kada prestanete da je čekate i uživate u trenutku u kom ste sada“, onda znate da je to stvarno tačno, posebno kada uzmete u obzir da ovo piše žena kojoj nije ostalo još mnogo od života.

Dvadesetšestogodišnja Bela je i kreatorka aplikacije The Whole Pantry, koja se bavi receptima i savetima kako da živite život punim plućima. Nedavno je izdala i knjigu, a većina prihoda odlazi u humanitarne svrhe.

Otkako je lansirala aplikaciju u rodnoj Australiji ona je preuzeta više od 300 hiljada puta, a izglasana je za najbolju Epl aplikaciju u domenu hrane i pića za 2013. godinu.

Belini zdravstveni problemi su počeli kada je imala samo 20 godina. Ona veruje da je sve počelo reakcijom na vakcinu protiv HPV virusa.

"Nikada zapravo nisam pričala o tome, jer je to jedna velika politička stvar“, rekla je sumnjajući da ta vakcina izaziva tumor mozga.

Nedugo potom ona je iskusila probleme sa vidom, pamćenjem, hodanjem, da bi na kraju imala i moždani udar. Dijagnostifikovan joj je maligni tumor mozga, a lekari su rekli da joj je ostalo samo četiri meseca.

Dva meseca nakon hemioterapije i radioterapije ona se onesvestila u bolnici u Melburnu, a kada se probudila doživela je prosvetljenje: „Ako mi je ostalo samo nekoliko nedelja, neću ih proživeti ovako“.

Doktori su mislili da je neozbiljna kada se odrekla konvencionalnog načina lečenja i okrenula se alternativnoj medicini. Ipak, imala je nadu.

Be love, have love, share love - there's enough of the rest in the world. ❤️ Thinking of you tonight darling @pollynoble

A photo posted by Belle Gibson // THEWHOLEPANTRY (@healing_belle) on

Godinu dana nakon što je prestala da koristi hemioterapiju, ova vegeterijanka je zdravom ishranom i pozitivnim stavom uspela da produži svoj život, a čak 2010. godine rodi zdravog sina Olivera, koji sada ima četiri godine. Dve godine kasnije je ponovo zatrudnela, ali je doživela spontani pobačaj. Upravo ta tuga ju je motivisala da deli svoju sudbinu na profilu @Healing_Belle, koji prati preko 200 hiljada ljudi.

"Shvatila sam da moram da kreiram izvor inspiracije i podrške“, rekla je.

Iako se trudi da živi život što kreativnije može i što više radi i stvara, Bela je svesna svog teškog zdravstvenog stanja.

"Živim u realnosti u kojoj sam prihvaćena i ne moram da krijem kako izgleda živeti sa rakom i bokom, ali biram da ne budem žrtva“, rekla je – „Rak je učinio da porastem kao osoba. U većini slučajeva vidim samo dobro. Ponosna sam jer je ovo moglo drugim putem da krene“

Nažalost, maleni Oliver je takođe svestan maminog stanja.

"Video me je i onih dana kada nisam mogla da ustanem iz kreveta. Samo ti mali razgovori koje imamo su dovoljni da shvati. Nikada mu ne govorim direktno da mame uskoro neće biti“, rekla je kroz suze.

Bela kaže da se ne plaši smrti, ali joj se slama srce na pomisao da će ostaviti Olivera.

"Jedina stvar koja me užasava jeste što neću moći da gledam Olija kako odrasta. Ne osećam se kao da umirem, ali prihvatam da se to može desiti. On je toliko neverovatan da samo želim da provodim vreme s njim. Ne želim da se to završi. Nedostajaće mi jako“, zaključila je mlada mama.

prethodna strana 1 od 37 sledeca idi na stranu