Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Prava slika ženskog tela nakon devet meseci trudnoće

izvor: Super žena
| Kuća&Porodica | 49 komentara

Čini se da je poziranje odmah nakon trudnoće uvek bilo rezervisano samo za poznate ličnosti, dok ‘običnim’ ženama ovako nešto nikada nije padalo na pamet.

"Superžena voli sebe i svoje mane"

Kako je Džejd ohrabrila mnogo žena širom sveta i pomogla im u prihvatanju svog tela, te na svojevrsan način kreirala novi vid lepote i umetnosti upitali smo je koga ona smatra Superženom.

"Superženom smatram onu ženu koja u potpunosti voli sebe i sve svoje mane. Superžena podržava svoje sestre širom sveta i zajedno sa njima širi dobrotu.", rekla je za naš portal.

Fotografkinja Džejd Bil pre nešto više od godinu dan šokirala je svet kada je pokrenula projekat “Prelepo telo” i slikala tela hiljade mama koje su nakon porođaja ponosno pozirale.

Kako je kampanja uzimala maha Džejd je došla na ideju da objavi knjigu “The Beautiful Body Project” u kojoj će se naći 80 portreta novopečenih mama.

Knjiga ima za cilj da prikaže žene koje uče da vole svoja drugačija tela - strije, opuštenu kožu i ostale nesavršenosti ne dozvoljavajući da ih okupiraju negativne misli, koje često vode u postporođajnu depresiju.

Zanimljivo je da Džejd nije imala novca da izda knjigu, pa su joj u tome pomogli donatori i volonteri iz svih delova sveta sa željom da se objave portreti 80 mama koje ruše tabue. 

Inače, sama Džejd je patila od postporođajne depresije kada se ugojila skoro 25 kilgorama. Upravo stanje u kojem se nalazila bilo je okidač da započne fotografisanje nagih tela majki širom sveta ne sluteći da će od toga nastati čitav projekat.

“Fotografisanje hiljade žena, uglavnom iz inostranstva mi je dozvolilo da konačno zavolim sebe. Gledajući svaku liniju na njihovom telu, svaki detalj, svaki pokret, svaku kost nisam mogla da poreknem koliko smo svi drugačiji. Nisam ni sanjala da će me ove fotografije izlečiti”, zaključila je.

Knjiga “The Beautiful Body Project” objavljena je 11. maja povodom svetskog Dana majki, a samo preko hiljadu ljudi je mesecima unazad bilo na listi čekanja.

*

*

*

prethodna strana 1 od 37 sledeca idi na stranu