Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Detalji kojima ćete ulepšati enterijer

izvor: interijernet.hr
| Kuća&Porodica | 0 komentara

Pri uređenju enterijera mnogo se češće razmišlja o bojama, materijalima, rasveti i rasporedu elemenata u prostoru, ali retki su oni koji misle i o detaljima kojima će upotpuniti prostor i stvoriti poseban ugođaj u određenim prilikama...

Niz je detalja kojima ćemo upotpuniti uređenje doma, a o kojima ređe razmišljamo. Početak godine pravo je vreme da se isplanira nabavka novih, ukrasnih predmeta u domu.

Oslikane čaše, činije ili poslužavnici u staklu, keramici ili kristalu daće identitet domu, ali i upotpuniti svečanu atmosferu u potrebnim trenucima. Odaberite boje i motive koji koji će se uklopiti u željeni enterijer – nežne tonove sa nijansama zlata ili srebra, jer svaka svečana prilika zahteva bleštavilo i sjaj. Izbor motiva je neograničen. Moguće je oslikati motiv za posebnu priliku.

Ovakvi će predmeti svojom jednostavnošću i lepotom, ukrasiti svaku policu, a upotpunjeni kvalitetnom rasvetom stvoriće pravi mali izložbeni prostor u svakom domu. Održavanje ovakvih predmeta vrlo je jednostavno - peru se na temperaturi do 60°C, zavisno od boje, tehnike i vremena izrade.

Ukoliko ste ljubitelj prirode, predlažemo slike od suvog cveća i sušenog voća. Ovakve slike je poželjno staviti u enterijere u kojima dominiraju prirodni materijali, jer nećete pogrešiti u izboru boje ili veličini slike. Prirodni ambijent koji već postoji, biće obogaćen stilski komplementarnim detaljem. Ukoliko se odlučite za nešto manje trajan detalj, ali u skladu s prirodom, predlažemo aranžmane od suvog ili živog cveća, aranžirane u staklene posude neobičnog oblika.

Cvetni aranžmani pridoneće svečanoj i ugodnoj atmosferi doma, a njihovim dopunjavanjem ili izmenama moguće je često menjati ugođaj u prostoru. Mogu biti smešteni na zidu, podu, stolu, zavisno od veličine i načina aranžiranja, a bojama se mogu uklapati u enterijer ili koristiti kao kontrastni akcenti koji će uneti dinamiku i svežinu u prostor.

Kada sakupite kolekciju ovakvih ukrasnih predmeta, ieterijer će zasijati svečanom atmosferom i u svakodnevnici, s idejom da svaki dan u životu čoveka treba da bude lep, kvalitetan i poseban.

Izvor: interijernet. hr
Foto: sxc.hu

prethodna strana 1 od 37 sledeca idi na stranu