Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Šminka koja traje celu noć

izvor: sml.rs
| Moda | 4 komentara

Svakako ne želite da vam se senka razmaže, maskara izmrvi, ten prosija a karmin “pojede”. Srećom, imamo rešenje za svaki od ovih problema.

Praznični dani i noći, ostanci do jutarnjih časova, a pogotovo doček Nove Godine, zahtevaju dugi perfektan mejkap, koji u kombinaciji sa ostankom u provodu do ranih jutarnjih časova može da da postane katastrofalan. Obratite, zato, pažnju na ove savete kako biste izbegli takav scenario.

Prvo, što se tena tiče, nemojte za tečnu podlogu uzimati proizvode koji su mnogo teški, već se odlučite za tečnije i kremastije podloge i BB kreme, koje ćete naneti u dva tanka sloja na lice, a preko samo fiksirajte puderom u kamenu. Tako ćete izjednačiti ten, a to neće biti previše očigledno. Obavezno nosite kameni puder za korekcije u toku noći, kao i papiriće koji upijaju masnoću, za istant matiranje na licu mesta.

Ako želite da vaše oči izgledaju besprekorno tokom cele noći, tajna je u slojevima koje nanosite na kapke. Tako ćete uspeti u nameri da se senka za oči ne razmaže ili da ne izbledi.

Za početak, napravite dobru bazu. Nanesite sloj običnog korektora oko očiju , ali ne i na kapke, jer će u tom slučaju senka lako spasti. Umesto toga, stavite prajmer za senku i to će biti najbolja baza koja će sprečiti ne samo spadanje senke u prahu, već i stvaranje nabora u pregibima kapka. Tanak sloj masne senke će biti dobra alternativa ako nemate prajmer.

Nanesite senku po izboru i lagano pređite vlažnom četkicom sa bronzerom ili rumenilom preko celog oka i samim tim dodajete još jedan sloj preko senke, koji će da spreči razmazivanje.

Uvijte trepavice - samo tako se vaša maskara neće razmazivati.

Što se karmina tiče, prvo uokvirite usne olovkom i istom tom olovkom popunite cele usne; to će stvoriti dobru bazu. Nanesite, zatim, jedan sloj karmina, stavite papirnu maramicu na usne i “poljubite” je - tako ćete skinuti višak ruža a ono što ostane na usnama će, sa olovkom, činiti fiksnu bazu koju će biti teško skinuti. Preko toga velikodušno namažite još jedan sloj karmina i spremni ste da sa omiljenom bojom na usnama uđete u Novu godinu!

Izvor: sml.rs
Foto: marin/FreeDigitalPhotos.net

prethodna strana 1 od 32 sledeca idi na stranu