Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Ovo su znaci da s vašom vezom nešto nije u redu

izvor: 24sata.hr
| Ljubav&Sex | 12 komentara

Iako razmenjivanje SMS poruka, uživanje u zajedničkim trenucima i flert deluju na izgled bezazleno, ovi postupci zapravo otkrivaju probleme u vezi, kao i tragove emocionalne povezanosti sa drugom osobom.

Emocionalnu prevaru je malo teže prepoznati jer se polako i suptilno uvlači u vaš život. Za razliku od fizičke preljube, emocionalne prevare nemaju jasne granice, zbog čega često znaju da budu i gore od samog seksa.

Iako razmenjivanje SMS poruka, uživanje u zajedničkim trenucima i flert deluju na izgled bezazleno, ovi postupci zapravo otkrivaju probleme u vezi, kao i tragove emocionalne povezanosti sa drugom osobom.

Ovo su 4 modela ponašanja koji ugrožavaju vašu trenutnu ljubavnu vezuposredstvom emocionalne prevare!

1. Lažete da ste sami, iako ste već nekoliko godina u vezi

Sakrivanje veze je prvi znak da nešto nije u redu. Laganjem da ste sami iako ste već nekoliko godina u vezi, dajete drugima nadu, a istovremeno omalovažavate partnera. Time samo dokazujete da vam nije stalo do partnerovih osećanja, ni do odnosa koji imate.

2. Razmenjivanje "zabavnih" poruka

Stalno razmenjivanje zabavnih i pomalo intimnih SMS poruka sa prijateljem za koje partner ne zna, jeste jedan od oblika prevare. Naročito ako vam se već na sam zvuk mobilnog telefona javljaju "leptirići" u stomaku. Pre nego što se upustite u takvu igru, razmislite kako će to delovati na partnera. Zamislite da ste i sami u takvoj situaciji kako biste se osećali.

3. Bezazleno koketiranje

Društvene mreže su u mnogome olakšale flertovanje. Iako ono može biti zabavno, treba imati meru. Koketiranje sa drugima ispred partnera, ma koliko ono nevino bilo, deluje omalovažavajuće. Flert može biti zabavan, može vam podići samopouzdanje, ali se isto tako brzo može pretvoriti u nešto više. Iako možda nikada ne biste prevarili partnera, emocionalna prevara može biti gora od fizičke.

4. Maštanje o "prijatelju"

Iako izgleda bezazleno, maštanje o "prijatelju" s kojim se više družite ili s nekim ko vas sluša više nego partner, jeste vrsta emocionalne prevare. Ako sanjate o tome kako bi vaš život izgledao da ste sa njim, a ne sa partnerom, omalovažavate svoj odnos. To je jasan znak nezadovoljstva i možda odličnaprilika da promenite stvari.

Izvor: 24sata.hr
Foto: lies tru a lens/flickr.com

prethodna strana 1 od 50 sledeca idi na stranu