Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Evo šta nam je najvažnije pri izboru partnera

izvor: index.hr
| Ljubav&Sex | 24 komentara

Verovali ili ne, na prvom mestu uopšte nije izgled - zapravo, nije ni blizu...

Prvi sastanak dolazi nakon dobrog prvog utiska koji je neko ostavio na nas, a najnovije istraživanje internet stranice Match.com pokazalo je i šta je tačno potrebno za taj prvi utisak. Ispitano je 5300 ljudi, od čega je 76 odsto njih bilo slobodno. Evo što prvo primećujemo na drugima i šta su nam najvažnije stvari kada je u pitanju prvi utisak.

Verovali ili ne, ono što prvo primetimo kod osobe s kojom smo započeli razgovor je način na koji se izražava - čak 83 odsto ispitanika navodi da im je izuzetno važno da osoba ne zvuči kao da je nepismena. Setite se onog jednog frajera koji je možda bio zgodan, ali vam je pao u očima kada je rekao "sumljam" - nije toliko daleko od istine, zar ne?

Samopouzdanje drži visoko drugo mesto, pa je tako ono najvažnije za 78 posto ispitanika, a odmah ispod njega stoje zubi - 76 posto ispitanih kaže kako im je osmeh jako važna stavka, pri čemu najvažnijom smatraju dobru oralnu higijenu.

Tetovaže i pirsinzi su vrlo primetni, pa nije ni čudo što 62 odsto ljudi upravo to primeti, a 58 odsto ispitanika primećuje i stil odevanja osoba sa kojima vode razgovor.

Ne znamo da li se ovo može primeniti na naše podneblje, ali automobil primećuje tek 32 posto ispitanih, a nakit ili sat tek 28 odsto ispitanika. Na kraju priče našao se mobilni telefon koji osoba ima u džepu (ili na stolu). Mobilni važnim pokazateljem karaktera osobe smatra tek 27 odsto ljudi, što je u svakom slučaju vrlo pohvalno.

Koja od ovih stvari je vama najvažnija?

Izvor: index.hr
Foto: marin/FreeDigitalPhotos.net

prethodna strana 1 od 50 sledeca idi na stranu