Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Deset znakova prave ljubavi

izvor: economy.rs
| Ljubav&Sex | 5 komentara

Neki tragaju ceo život, a drugi prekasno shvate da su već pronašli pravu ljubav. Kako je prepoznati? Kako biti siguran da je osoba pored vas zaista vaš idealan životni partner?

Većina nas traži odgovore na takva i slična pitanja jer ipak, koliko god samostalni bili, lepše je stvarati i stariti udvoje. Psiholozi su nakon godina rada sa srećnim i nesrećnim parovima ustanovili sledeće znakove koji ukazuju na pravu ljubav:

Snovi

Ponekad smo u vezi, ali ne sanjarimo o budućnosti s partnerom. Zaljubljenost postoji, ali pomisao na zajedničku budućnost u nama izaziva strah i nelagodu, a ne sreću. Takav osećaj pokazuje da još tragamo za pravom ljubavlju, kojoj se u potpunosti možemo prepustiti i to najradije zauvek.

Planovi

Kovanje zajedničkih planova koji sežu dalje od sledećeg vikenda ili godišnjeg odmora dobar je znak za ljubav. Što veći i raznolikiji zajednički planovi, to je veza stabilnija i perspektivnija.

Zajednički prijatelji

Nekoliko zajedničkih prijatelja povećava zajedništvo i povezanost među partnerima i upućuje na međusobne sličnosti.

Lepi gestovi

Prava ljubav nije u velikim i skupim poklonima za godišnjice i rođendane nego u malim gestovima u svakodnevnom životu. To može biti spremnost za kompromis i povremeno stavljanje vlastitih potreba u drugi plan, to mogu biti ljubavne poruke, spontani poljupci.

Pozitivni bilans

Ekonomskim rečnikom, na kraju dana, nedelje, meseca i godine, partnerstvo bi trebalo da bude u plusu. Lepih dana bi trebalo biti više nego mučnih i zajedničke sreće i uravnoteženosti više nego svađa.

Sloboda

Nije poželjno da parovi sve rade zajedno. To da jedno drugom ostavljate prostora dobar je znak za postojanje poverenja i vremena u kojem partneri mogu ispuniti neke svoje želje i potrebe.

Sličnosti

Brojne studije pokazuju da su parovi najsrećniji kada slede zajedničke ciljeve ili dele slične vrednosti. Bez obzira na to radi li se o deci, stanovanju, putovanjima ili provođenju zajedničkog popodneva.

Seks

Početna strast ne traje večno. Ključ nijei u učestalosti, već isključivo u kvalitetu. Nežnost i telesna bliskost neophodni su faktori za dugoročno seksualno zadovoljstvo.

Poverenje

O velikim životnim temama i problemima partneri moraju otvoreno razgovarati, greške priznati i odložiti prostor za sumnju.

Svađe

Konflikte treba rešavati konstruktivno, a upravo je to odlika prave ljubavi. Svađe su nužne i događaju se u svim vezama, ali se pretvaraju u prepreke za zajedničku sreću kada se konflikti gomilaju umesto da se rešavaju.

Izvor: economy.rs
Foto: Piyaphon/freedigitalphotos.net

prethodna strana 1 od 50 sledeca idi na stranu