Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Mini-detoks nakon praznika: Oporavite svoje lice i figuru

izvor: index.hr
| Lepota | 0 komentara

Većina nas ne može da odoli bogatoj prazničnoj trpezi, što loše utiče ne samo na figuru, već i na kožu lica, a naročito ako ste dugo boravili u zadimljenim prostorijama, s ljudima koji puše.

Naravno, ne želimo da kažemo da morate da se odreknete prazničnih zalogajčića i bacite odmah na žustri trening, ali ovih par stvari svako od nas može da učini i na taj način ubrza metabolizam, što će pomoći da izgledamo i osećamo se bolje.

Tokom dana popijte bar litar i po vode u kojoj se nalazi i malo sveže ceđenog limunovog soka.

Umornu kožu lica nahranite hranljivom maskom - ako nemate kupovnu, jednostavno je napravi od jogurta, ispasiranog parčeta banane i kašičice meda ili maslinovog ulja pomešanog sa žumancem.

Krenite u brzu šetnju - pola sata biće sasvim dovoljno, a ako imate slobodnih sat vremena, provedite ih u prijatnoj šetnji na svežem vazduhu. To će pomoći da se rešite nadutosti i ubrzate metabolizam, a vaša koža će ponovno izgledati zdravo.

Jedite voće. Znamo da verovatno mislite - "Ko bi jeo voće pored svih ovih kolača?", ali verujte da su ti vitamini itekako potrebni vašem organizmu. Pomorandže i mandarine odličan su izbor jer su pune vitamina C.

Odradite 30 “jumping jack” skokova (počinjete sa skupljenim nogama i rukama, zatim skačete šireći noge i ukrštajući ruke iznad glave, i tako 3 puta). To će pospešiti cirkulaciju i vratiti boju u vaše obraze.

Izvor: index.hr

Foto: Ambro/FreeDigitalPhotos.net

prethodna strana 1 od 30 sledeca idi na stranu