Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Odgovori na najčešće postavljana pitanja u vezi sa lepotom

izvor: Super žena
| Lepota | 3 komentara

Predstavljamo vam listu najčešće postavljanih pitanja u vezi sa lepotom na Guglu u 2014. godini, kao i odgovore na njih…

Kako se otarasiti akni?

Nažalost, akne pogađaju i do 50 odsto odraslih. Redovno čišćenje pora ključno je za prevenciju akni. Budite strpljivi i pružite šansu svakom tretmanu najmanje šest nedelja. Nemojte nikako cediti bubuljice jer će to samo dodatno pogoršati problem. Umesto toga, potrudite se da problem sasečete u korenu – između ostalog, smanjenim unosom prerađenih ugljenih hidrata i mlečnih proizvoda, a unošenjem veće količine cinka. Takođe, držite se što dalje od pušenja i solarijuma.

Kako se otarasiti strija?

Tretman laserom je jedino brzo i efikasno rešenje ovog problema, ali je mana što košta mnogo. Sama prevencija je znatno bolje rešenje – čim primetite da su strije počele da se javljaju (tokom trudnoće, na primer), kupite dobro ulje za negu kože i utrljavajte ga svaki dan.

Koliko često treba prati kosu?

Ne postoji univerzalan odgovor na ovo pitanje jer sve zavisi od toga koji tip kose imate, kakve su vam životne navike i u kakvom okruženju živite. Perite je onoliko često koliko ste primetili da vam najviše prija, izbegavajte upotrebu šampona za suvo pranje kose, a ako želite da temeljno odstranite mrtvi sloj ćelija sa kože glave, istrljajte je najobičnijom morskom solju.

Kako čistiti četkice za šminku?

Čišćenje četkica za šminku je vrlo bitno – time ćete im produžiti vek trajanja, maksimalno ćete iskoristiti šminku koju nanosite, i sprečićete širenje bakterija po licu. Od pomoći će biti najobičniji bebi šampon ili malo najobičnijeg sirćeta. Ako koristite sredstva specijalno namenjena čišćenju četkica, potrebno je da ga samo poprskate po četkici sa nekoliko strana i onda je očistite čistom krpom ili ubrusima dok ne postane čista. Postupak sa prskanjem možete ponoviti.

Kako se otarasiti kesa ispod očiju?

Prvo obratite pažnju na uzrok tamnih kolutova oko očiju – poput nedostatka sna, nezdrave ishrane, velike količine kofeina, nedostatka gvožđa, ili oštećenja od sunca – a zatim pristupite eliminisanju samog uzroka. Do tada vam od pomoći mogu biti brojni kozmetički preparati.

Kako smanjiti pore?

UV zraci utiču na pojačano lučenje prirodnih ulja kože, kao i na širenje pora. Izbegavajte, zato, preterano izlaganje kože suncu i trudite se da redovno čistite lice (obavezno pred spavanje).

Kako naneti podlogu za šminku?

Ovo pretežno zavisi od ličnih preferencija ali, u principu, najbolje je pudere nanositi velikim četkama, a proizvode u obliku kreme ili tečnom stanju - prstima ili manjim četkama.

Foto: marin/FreeDigitalPhotos.net

prethodna strana 1 od 30 sledeca idi na stranu