Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

A šta kažu muškarci u Srbiji - krupnije ili mršavije žene?

izvor: Super žena
| Lepota | 105 komentara

Žensko telo iz muškog ugla.

Nakon teksta o fotografijama plus-sajz modela podigla se velika prašina u komentarima, a mi smo odlučili da izdvojimo one najzanimljive u kojima su muškarci izneli svoje poglede o ženskoj lepoti.

Pa evo šta su oni rekli – krupnije ili mršavije žensko telo?

Plus-sajz je OK

“’Da li vi smatrate da ove devojke predstavljaju realnu žensku lepotu?’

Realnu lepotu? Ne, smatram da ove devojke predstavljaju nešto najbliže ‘savršenstvu’, iako mrzim taj pojam kada je ženski izgled u pitanju, jer je upravo on odgovoran za upropašćavanje što izgleda što zdravlja ženske populacije...

Treba samo da pitate one muškarce koji slušaju svoje porive, a ne veštačko izgrađeni ‘ukus’ za ženski izgled, diktiran od strane uglavnom gej dizajnera koje guraju drugačiji porivi, kako bi se pažnja skrenula sa samog modela na dizajn, tj. odeću.

Žena treba da bude meka, obla, topla... ne tvrda i ćoškasta...”, napisao je komentator pod pseudonimom Undernaut.

Gojazna devojka? Ne, nikako

“Ne, ovo nije realna ženska lepota, već realno debljina. Kako bre ovo da ocenim pozitivno? Za ovakav izgled potrebno je nula truda, mnogo loše hrane i nekretanja. Koja poruka se šalje???”

“Ne. Ovo su krupne žene. O ukusima ne treba diskutovati. Ovakav izgled i debljina tela nije po mom ukusu. Ovo su debele žene koje su sigurne u sebe. Na tome čestitam. I ne treba da se stide, ja samo kažem da po mojim merilima ovo su debela tela”, bili su jasni muški komentatori.

Lepota dolazi iznutra

“Ma ima nas raznih. Svaka žena je unikatna na svoj način. Fizički izgled nije nebitan, ali prava lepota dolazi iznutra. I to nije fraza. Samo pogledajte koliko promena će pretrpeti žensko telo i koliko bora će dobiti tokom svog života, ali ono čime zrači nisu iscrtane obrve niti Prada torba već duša”, napisao je još jedan komentator.

Zlatna sredina i tolerancija

“Dobro, ove dame su možda malo prebucmaste, ali bože moj, hiljadu ljudi - hiljadu ćudi, pa ima ko i to voli. Možda zbog zdravlja bi trebalo malo da skinu kilažu, ali ako su one sretne - i ja sam sšo se mene tiče.

Lično, volim zlatnu sredinu, ali kažem, svako ima svoj ukus. Ako bih već morao da biram između ‘kost i koža’ i malo bucmastije, radije bih bucmastije (možda ne ovoliko kao ove, ali kažem, ima ko i njih da voli).

Neko dolje opisa ove slike kao ‘odvratno’ - mislim da to nije ljepo, jer ipak je to ljudsko tjelo, dobro.... malo bucmastije, ali i u tom tjelu je neka ljudska duša koja želi ljubav i sreću kao i svi mi”, kaže Dino iz Njujorka.

Ravnopravnost

“Ipak ne, ako ja držim do sebe i radim na sebi svaki dan i držim skoro optimalnu težinu na svoju visinu 194cm/96 kg imam pravo da za sebe tražim slično. A uopšteno govoreći, nečija težina je njihova lična stvar.”

Iz iskustva

“Devojka mi je malo punija, i ne smeta mi to...ni najmanje...volim je takvu kakva jeste, lepa mi je takva... Mislim da generalno fizički izgled ne igra tako veliku ulogu kao što se misli (ranije sam i ja mislio da devojka mora da bude perfektno zgodna da bi bila lepa)... Uglavnom, svi smo različiti, sviđaju nam se različite stvari, ali ono što je moje mišljenje je da neko ne vredi manje zato što ima koje kilo viška, a neko vredi više ili je mnogo lepši zato sto je mršav/a...”

Budimo realni

“Ljudi, smirite se, poenta nije da se dokaže da je ovakva devojka zgodna već da je nesavršeno telo u stvari pravo žensko telo i da je ono što viđamo po reklamama i u filmovima nerealan standard isto koliko i nabildovani muškarac sa savršenom kosom, kožom, trbušnjacima. Treba da se shvati da 90 odsto žena u svetu nije prezgodno i da ih to ne čini neuspelom ženom. Nadam se da me razumete.”

prethodna strana 1 od 30 sledeca idi na stranu