Oprez: Ovo su opasni sastojci u kozmetici

izvor: 24sata.hr
|

Svakodnevnim korišćenjem kozmetike u telo ulaze opasne hemikalije koje mogu da izazovu probleme s kožom, glavobolje i neplodnost.

Prikaži celokupan tekst članka

Pošaljite komentar

 1. Problem sa kozmetikom je sto se nikada ne moze reci da se ovi otrovi stavljaju na telo u izuzetno malim kolicinama. Vi stavljate svakodnevno male kolicine pa na kraju to uopste ne bude bezazleno. Koza je najveci organ i sve upija.

  Otkako sam presla na prirodnu kozmetiku 2008. preporodila sam se. A presla sam sasvim slucajno. Kao da ne koristim teske pudere preko leta kupila Nivea toniranu. Upalila se kao nikad. Nikada pre toga nisam imala problema sa licem i drugarice nisu smele nista da mi kazu ni da me pitaju, lice mi je bilo u ranama. Pola godine sam isprobavala svasta dok mi mama nije rekla da probam prirodnu kozmetiku i sapune, a ja reko ajd, nemam sta da izgubim.
  Boljitak se video vec posle prve nedelje, a @Iva fleke sam resila limunovim sokom. Od tada sva preparativa i dekorativa su mi prirodni, puteri za telo, ulja, prirodna tonirana krema, puder, rumenilo. Jedino za oci koristim "vestacke" i to najkvalitetnije koje mogu da priustim posto nosim sociva.

  Eto to je neko moje iskustvo.
   (lelee, 20. decembar 2014 23:09)

  # Link komentara

 2. Ovaj članak je fenomenalan za savesne a za botove nikakvi argumenti nisu dovoljni da nešto promene u životu a kada obole cmizdre ko p---e da im se daju organi ili donacije za lečenje . Pa većina kupatila kod nas su prave gasne komore( krematoriji) ali to glupim ljudima ne možeš objasniti.A sada će lobiji da navale sa komentarima kako članak nije verodostojan tj da se preteruje.
  (Boro, 20. decembar 2014 18:50)

  # Link komentara

 3. Preterivanje. Izuzetno su male količine tih supstanci u kozmetici, kremama, i dezodoransima, da bi mogle da izazovu neke značajnije posledice. Inače, sve je otrov, čak i ono što mislimo da nije, samo je pitanje kolika je granica latentnosti.
  (Smuleco, 20. decembar 2014 18:14)

  # Link komentara

 4. Osim propilen glikola u dermo-kozmetici se ne koristi ni jedna od navedenih supstanci, a vecina ih je po evropskoj legislativi i zabranjena! Po evropskoj legislativi takodje nije moguce ne navesti sve sastojke koji se nalaze u preparatu. Za takav prestuo kazne su drakonske. Tako da nema razloga za brigu ako koristite preparate proizvedene u EU. Nazalost USA legislativa je vrlo losa po pitanju kozmetika, posto je svrha samo zarada para. Kod njih su zabranjeni samo neki aktivni sastojci koji se koriste u farbama za kosu, a mogu da budu toxicni. U Srbiji takodje ne postoji validna legislativa i kozmetiku moze da proizvodi ko hoce i da u nju stavlja sta god hoce
  (kozmetika, 20. decembar 2014 17:24)

  # Link komentara

 5. Dobro, ovo znamo. Nego, sta koristiti? Dajte enigmu. I neka mi neko preporuci sta koristiti protiv fleka na licu? Molim Vas. I hvala.
  (Iva, 20. decembar 2014 16:47)

  # Link komentara

 6. Kolika lista.
   (jj, 20. decembar 2014 16:11)

  # Link komentara