Neočekivane namirnice koje uništavaju zube

izvor: zadovoljna.hr
|

Nema osobe koja ne želi blistavi osmeh, ali neke namirnice “potajno” boje naše zube. Kako bi smanjili njihov loš uticaj potrebno je da ih prepoznamo i umereno ih konzumiramo, ali i nakon konzumiranja odmah operemo zube.

Prikaži celokupan tekst članka

Pošaljite komentar

 1. Ne treba posle obroka odmah prati zube, vec sacekati bar pola sata. Jer je gledj osetljiva na sve sto jedemo. Na kiseline posebno. Cak i vino moze biti stetno, limunada takodje. Limunadu zapravo treba piti na cevcicu, da ne dolazi u kontakt sa zubima.
  Paste za zube u sebi sadrze plasticne cestice, koje deluju abrazivno, pa je jako vazno dobro isprati pastu da ne ostane na povrsini desni i zuba.
  (Marina, 18. decembar 2014 20:31)

  # Link komentara

 2. Svakog jutra,prilikom pranja zuba.na cestkicu sa pastom dodati sodu bikarbonu...
   (milos, 18. decembar 2014 10:01)

  # Link komentara

 3. @(Bee-Zon, 17. decembar 2014 21:03
  Ne postoji bosiljak sirce(ne moze se od bosiljka praviti sirce). U textu i rec o balzamiku, to je 'obicno' sirce (posebno pravljeno)koje je odlezalo u specajlnim buradima minimum 12 g. To je italijanima nacionalni ponos(zene ga nose u miraz) skupo ko djavo, ni izbliza ovim po marketima, proguglaj malo ako te zanima. Posto je obojeno karamelom( i stajanjem u buradima) verovatno zato i boji zube.
  (stranac na šoru, 17. decembar 2014 23:14)

  # Link komentara

 4. Balzamiko sirće - mislite Bosiljak sirće ?
   (Bee-Zon, 17. decembar 2014 21:03)

  # Link komentara

 5. Uh, pa sve bez čega se ne može. Ne uništavaju zube nego možda njihovu blistavost i belinu, ali i tu ima pomoći, posle svakog obroka operite zube.
  (nije baš sve tako crno, 17. decembar 2014 15:05)

  # Link komentara

 6. Uh, pa sve bez čega se ne može. Ne uništavaju zube nego možda njihovu blistavost i belinu, ali i tu ima pomoći, posle svakog obroka operite zube.
  (nije baš sve tako crno, 17. decembar 2014 15:05)

  # Link komentara