Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Anđelina Džoli donirala 50 hiljada dolara Srbiji i BiH

izvor: Super žena
| Kolaž | 86 komentara

Holivudska glumica Anđelina Džoli donirala je 50 hiljada dolara američkom Crvenom krstu kako bi pomogla područjima Srbije i BiH koja su stradala u poplama, navodi se na njihovoj zvančnoj stranici.

“Tragično je da je područje, koje je preživelo toliko sukoba i razaranja, sada pogodila prirodna katastrofa ovih razmera”, rekla je Anđelina – “Moje misli su sa svim porodicama koje su izgubile svoje domove i čija je egzistencija ugrožena”

“Posebno sam zabrinuta zbog neposredne opasnosti za život koju predstavljaju mine i ostale eksplozivne naprave koje se nalaze na područjima opustošenima poplavama u Bosni. Međunarodna zajednica mora preduzeti potrebne mere kako bi osigurala ta mesta”, dodala je.

Glumica se osvrnula i na solidarnost koju su građani naših zemalja pružili jedni drugima.

“Inspirativno je videti ljude iz tih zemalja kako su složni i pružaju podršku svojim susedima i građanima sopstvene zemlje. Vreme je da i mi ostali preduzmemo isto, te da im pomognemo da se oporave”, zaključila je slavna glumica.

Dejvid Melcer iz američkog Crvenog krsta pohvalio je glumicu koja je neumorna u pružanju pomoći svima koji se u svetu susreću s krizama.

“Ona je neumorna u svojim naporima da umanji ljudsku patnju, a mi smo joj zahvalni na pomoći”, kazao je on.

prethodna strana 1 od 179 sledeca idi na stranu