Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Kako da pobedite konstantan umor?

izvor: lovesensa
| Kako da? | 4 komentara

Nije stvar samo u spavanju, već treba raditi stvari polako, koncentrisano, pa će se manje energije potrošiti.

Izuzev dovoljno noćnog sna i popodnevnih dremki kada osetite potrebu za to, postoji još nekoliko načina da se odmorite i pobeditekonstantan umor.

Čuveni zen bloger, Leo Babauta, daje niz saveta kako da sve što radite bude prožeto energijom, pa će se i umor smanjiti.

Bavite se poslom koji u vama budi inspiraciju

Ako ste uzbuđeni zbog onog što radite, uvek ćete imati dovoljno energije. Sa druge strane, usporiće vas sve ono što vam je dosadno.

Radite sa zanimljivim ljudima

Ljudi koji su zadovoljni svojim poslom i koji ga obavljajustrastveno imaju moć da inspirišu sve oko sebe. Neverovatno je dobar osećaj sarađivati sa onima kojima je stalo do onog čime se bave.

Budite manje zauzeti

Previše smo zauzeti ovih dana. Smanjite obaveze, pravite češće pauze i dozvolite sebi sporiji tempo. Vaš organizam će vam biti zahvalan.

Koncentrišite se

Kada radite više stvari odjednom, to je kao da mentalno žonglirate, ali morate da budete svesni da postoji ograničen broj stvari koje možete uspešno da uradite u roku od jednog dana. Obavljajte jednu po jednu obavezu tako da svakoj možete da posvetite u potpunosti. Tako ćete biti brži i efikasniji i manje ćete se umarati.

Izvor: lovesensa.rs
Foto: feelart/freedigitalphotos.net

prethodna strana 1 od 6 sledeca idi na stranu