Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Kako da ispeglate odeću bez pegle?

izvor: zadovoljna.hr
| Kako da? | 7 komentara

Retki su oni koji uživaju u uključivanju pegle i opuštaju se stojeći nad daskom za peglanje. Odeću s dodatkom elastina i od drugih rastegljivih materijala ne treba da peglate, a dobar deo ispravljanja neravnina možete da obavite i pre peglanja pažljivim kačenjem odeće na konopac i sušenjem. Međutim, ako ste osoba koja ne uživa u peglanju, nudimo vam par alternativnih rešenja...

Peglajte presom za kosu

Sitne nabore u predelu kragne, manžetni i oko dugmadi najlakše ćete izravnati uz pomoć pegle za kosu. Aparat koji ispravlja vašu kosu isto može učiniti i sa manjim površinama na odeći. Ali pre upotrebe dobro očistite presu kako ne biste uništili omiljenu bluzu.

Peglajte pomoću vrućeg lonca

Najstariji trik u knjizi svake domaćice! Napunite metalan lonac od nerđajućeg čelika običnom vodom, stavite ga na šporet da voda provri, prospite vodu, a spoljašnji deo dna iskoristite kao 'peglu' za ispravljanje neravnina na odeći.

Poravnajte pantalone pomoću dušeka

Znate onaj trik kada zgužvani papir ubacite u tešku knjigu i tako ga izravnate? Poslužite se sličnom idejom i za peglanje omiljenih pantalona – zamotajte par u čvrstu rolnu, položite ga ispod dušeka kreveta, pa pustite da tako odstoji bar sat vremena. Nakon isteka vremena odmotajte rolnu i uživajte u pantalonama bez neravnina.

Ispravite neravnine pomoću pare

Gosti u hotelima obožavaju ovaj trik: zgužvano odelo stavite na vešalicu i obesite s unutrašnje strane kupaonice u kojoj se planirate istuširati vrućom vodom. Para od tuširanja ispeglaće sve neravnine na tkanini. Uostalom, po sličnom pricipu radi i većina modernih pegli.

Obrišite neravnine mokrim peškirom

Lagano navlažite čist frotirni peškir, pa ispod njega stavite odeću koju treba izravnati. Čvrstim pokretima ruke prelazite preko površine peškira i tako smanjite neravnine na odeći.

Peglanje pomoću alkoholnog sirćeta

Alkoholno sirće može da vam pomogne u peglanju neravnina. Pomešajte sirće i vodu u razmeri 1:3, sipajte tečnost u bocu za raspršivanje, pa isprskajte izgužvani deo odeće i pustite da se osuši na vazduhu.

Nabavite sušilicu za veš

Kondenzaciona mašina za sušenje veša radi po principu protoka suvog vazduha kroz bubanj s vlažnim vešom, koji se hladi u kondenzatoru, suši i ponovo vraća u bubanj. Drugim rečima: ako veš izvadite neposredno nakon prestanka rada sušilice, biće topao i spreman za ispravljanje rukom bez potrebe da izvadite dasku za peglanje.

Izvor: zadovoljna.hr
Foto: John Kasawa/FreeDigitalphotos.net

prethodna strana 1 od 6 sledeca idi na stranu