Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Kako da sačuvate preplanuli ten?

izvor: metro-portal
| Kako da? | 0 komentara

Ako imate kratak godišnji odmor ili nemate novca za duži boravak na moru, par trikova pomoći će vam da još par narednih nedelja izgledate kao da ste upravo stigli s plaže.

Da biste dobili praplanulu boju, pre svega, neophodno je napraviti dobru bazu – napravite kvalitetan piling tela kojim ćete odstraniti sve mrtve ćelije kože. Koža će zato lakše i brže potamneti a duže ćete zadržati boju. Naravno, vodite računa i o tome da se zaštitite visokim faktorom kako ne biste dobili opekotine.

Kožu nakon sunčanja treba dodatno zaštiti kremom za posle sunčanja, a na preporučuje se i nega kupkom na svakih par dana u koju ćete dodati maslinovo ulje ili ulje od kokosa. Izbegavajte jake sapune kako tokom pranja ili tuširanja ne biste uklonili boju s tela.

Nakon što izađete iz mora, nemojte se jako trljati frotirskim peškirom - pustite da vas osuši sunce, a učinak možete pojačati tako što ćete na mokru kožu naneti dečije ulje za telo.

Za kraj, jedite hranu punu karotenoida – šargarepu, paradajz, papriku, dinje, breskve i ostalu hranu narandžaste i zelene boje.

izvor: metro-portal foto: num_skyman/freedigitalphotos.net

prethodna strana 1 od 6 sledeca idi na stranu