Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Kako da naučite da kupujete pametno?

izvor: novosti.rs
| Kako da? | 0 komentara

U prodavnicu uvek idite sa spiskom i nikada ne kupujte ono što nije na njemu. Jedini izuzetak možete napraviti kad su u pitanju proizvodi na akciji, ali tu treba da budete oprezni.

Štedi kada imaš, a ne kada nemaš - poznata je izreka koju je, doduše, u potrošačkom društvu sve teže ispratiti. Ipak, nije nemoguće, potrebno je samo da budete disciplinovani i organizovani, što posebno važi za one koji se na kraju svakog meseca pitaju gde su “otišle” pare.

Počnite od hrane - pre nego što krenete u supermarket, obavezno jedite, jer istraživanja pokazuju da kada smo gladni, kupujemo više. U prodavnicu uvek idite sa spiskom i nikada ne kupujte ono što nije na njemu. Jedini izuzetak možete napraviti kad su u pitanju proizvodi na akciji, ali tu treba da budete oprezni, da se kući ne biste vratili sa nečim što vam uopšte ne treba.

Sniženja su opasna i kad je reč o odeći. Ako zaista ne možete da odolite novim krpicama, ne morate da se pravdate pred sobom kako nemate šta da obučete, dovoljno je da birate pametno - umesto haljine, kupite suknju koju ćete moći da kombinujete uz nekoliko stvari koje već imate u ormaru.

Možete da uštedite i ako promenite svakodnevne navike: umesto da kupujete sendviče, ručak za posao pripremajte kod kuće - jeftinije je i zdravije; smanjite unos alkohola i kafa; otkažite članstvo u teretani tokom leta, možete vežbati i kod kuće.

Izvor: novosti.rs
Foto: stockimages/FreeDigitalPhotos.net

prethodna strana 1 od 6 sledeca idi na stranu