Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Rasplamsajte ljubavne strasti ovim namirnicama

izvor: lepotaizdravlje.rs
| Hrana | 1 komentara

U afrodizijake spadaju hrana i začini koji nas dovode u raspoloženje za vođenje ljubavi, a ime su dobili po boginji ljubavi Afroditi.

Lista hrane i začina koji nevodno imaju ove “moći” je dugačka i poznata od davnina, ali naučnici su u novije vreme otkrili da mnogi od njih zaista sadrže sastojke koji potvrđuju njihovu reputaciju.

Med

Med je poznat i kao Afroditin nektar. Neka istraživanja su pokazala da med pojačava proizvodnju testosterona jer je bogat B vitaminima.

Od davnina je poznat napitak koji se pravi od meda, đumbira i limuna. Ogulite i ispasirajte 100 grama đumbira i pomešajte sa litrom vode. Ostavite da odstoji nekoliko sati. Iscedite sok od 5 limuna i dodajte napitku. Zatim dodajte i med, a količinu prilagodite svom ukusu. Ovaj napitak će probuditi sva vaša čula.

Avokado

Avokado se smatra afrodizijakom još od davnina, kada su ih drevni Maje i Asteci jeli kako bi pojačali izdržljivost. Avokado sadrži vitamine D i E koji daju energiju potrebnu da se izdrži noć puna strasti. Danas se avokado naziva „čokoladom“ među voćem i tradicionalno se preporučuje kod problema erektilne disfunkcije.

Čokolada

Čokolada (što tamnija to bolje) podstiče stvaranje serotonina – hormona dobrog raspoloženja, zbog čega postajemo srećniji, a time i privlačniji suprotnom polu. Mozak izlučuje ovaj hormon kada smo zaljubljeni, pa ćete se zbog toga osećati romantično kada jedete čokoladu.

Spremite partneru večeru, a za kraj mu poslužite čokoladni desert. Ako vam se ne prave kolači, možete i jednostavno rastopiti čokoladu ili poljubiti voljenog sa kockicom čokolade u ustima.

Špargle

Špargle su već vekovima poznate kao afrodizijaci. One sadrže niz hemikalija koje u nama podstiču seksualnu želju. Neke biljke, uključujući špargle sadrže fitohormone ili fitosteroide, hemikalije koje podstiču seksualne hormone. Takođe, špargle sadrže i vitamin A i kalijum koji mogu da poboljšaju seksualni nagon.

Čili papričice

Kada jedete hranu začinjenu čilijem ubrzavaju vam se otkucaji srca i počinjete se znojiti, isto kao što telo reaguje za vreme seksa. Čili papričice sadrže supstancu zvanu kapsaicin, sastojak zbog kog su one ljute. On stimuliše telo, poboljšava cirkulaciju i oslobađa endorfine koji stvaraju osećaj sreće i zadovoljstva.

Đumbir

Već i sam miris đumbira deluje stimulativno i poboljšava seksualnu želju. Njegovom konzumacijom se podstiče cirkulacija što erogene zone čini hipersenzitivnim. Isto kao i čili papričice, i đumbir zagreva telo, ubrzavaju se otkucaji srca, počinje znojenje… isti „simptomi“ kao i tokom seksa.

Beli luk

Beli luk je kao afrodizijak bio popularan naročito kod starih Grka. ... On podstiče cirkulaciju krvi, a time i osetljivost polnih organa. Istraživanja su pokazala da beli luk u telu podstiče proizvodnju azotnog monoksida koji kod muškaraca izaziva opuštanje vlakana glatkih mišića što olakšava dotok krvi u polni organ.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Foto: Gabriel S. Delgado C./Flickr.com

prethodna strana 1 od 28 sledeca idi na stranu