Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Tek ste počeli da kuvate? Ovih 5 saveta će vam mnogo značiti

izvor: na dlanu
| Hrana | 2 komentara

Bez obzira na to da li ste rešili da živite sami, ili želite da kuvate za voljenu osobu, nijedan početak nije lak - a posebno ne u kuhinji! Zato će vam ovi saveti biti zlata vredni.

Jednom kad naučite da se snalazite u kuhinji, postaće vam utočište kad god nemate drugi način da izrazite svoju kreativnost - a do tada, pratite ove savete.

1. Počnite sa sitnim stvarima

Niko nije rekao da prvi obrok koji spremite mora da bude nešto specijalno. Umesto da odmah pokušate da gurmanskim izazovima, probajte jednostavne recepte, sa malo sastojaka, detaljno ih iščitajte pre nego što počnete da spremate. Vremenom ćete se manje oslanjati na recept, a više na osećaj.

2. Birajte jednostavne, ali ukusne sastojke

Ne morate da potrošite mnogo novca na sastojke kako biste napravili dobar obrok. Jednostavne namirnice poput limuna, luka i svežih biljaka su sve što vam je potrebno da napravite nešto fenomenalno od jednostavnih pilećih grudi! (A neće vam ni isprazniti novčanik)

3. Jedan dobar nož je sve što vam je potrebno

Nikada nećete uživati u kuvanju ako stalno morate da oštrite jedan tup nož, ali ne to ne znači da trebate da kupite ceo komplet profesionalnih noževa. Jedan, ali dobar nož je sve što vam treba.

4. Društvene mreže su sjajan način da pronađete zdrave i jednostavne recepte

Ne znate gde da nađete recepte? Probajte sa pretragom interneta.

5. Nemojte se plašiti da eksperimentišete

Kuvanje nije egzaktna nauka, već treba da bude zabavno! Nemojte se plašiti da isprobate nove sastojke i nove kuhinje.

I mali gratis savet: Čak i ako mislite da ste beznadežni, niko ne može da upropasti piletinu, jaja, šampinjone, palačinke ili mafine.

Dakle, šta čekate?

Izvor: na dlanu
Foto: debsspoons/freedigitalphotos.net

prethodna strana 1 od 28 sledeca idi na stranu