Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Supa za skidanje kilograma

izvor: novosti.rs
| Hrana | 4 komentara

Ovaj režim ishrane je prilično rigorozan, ali za sedam dana značajno smanjuje težinu. Tokom ove dijete uopšte se ne jede hleb, a bar jednom u sedam dana obavezna je govedina. Dijeta se temelji na receptu jedne američke bolnice za kardiovaskularne bolesti, koja se daje teškim srčanim bolesnicima za brzo mršavljenje, pre operacije.

U osnovi dijete koja traje sedam dana je supa, koja pomaže brzom sagorevanju masnoća. Za sedam dana, ukoliko ste dosledno poštovali jelovnik, trebalo bi da „izgubite“ pet-šest kilograma. Ako ste skinuli više od sedam kilograma, preskočite dijetu na dan ili dva, pre nego što nastavite. Dijeta se nastavlja stalno s prvim danom u jelovniku. Dani moraju ići po propisanom rasporedu i ne smeju da se preskaču.

Za vreme dijete ne sme da se pije alkohol zbog procesa topljenja masnih naslaga u organizmu. U danima, kad je propisan goveđi odrezak, možete ga zameniti pilećim prsima, pečenim na žaru, ili prženom ribom (tuna, skuša). Ali važno je, da bar jedan dan jedete govedinu, jer ima specifične sastojke potrebne za proces sagorevanja masnoća. Za vreme dijete ne jede se hleb.

Sastojci za supu:

  • 800 ml paradajza iz konzerve
  • približno 1,5 litre vode
  • po želji 2 supe iz kesice (kokošija ili goveđa)
  • so, vegeta, kocka za supu
  • 2 velike zelene paprike (može i žuta ili crvena)
  • 6 velikih glavica mladog luka
  • 500 gr zelja
  • celer (koren i lišće) približno 1 kg
Supu možete posoliti, dodati biber i začinsko bilje. Po želji dodajte i supenu kocku, vegetu ili ljuti sos.

Priprema:

Kuvajte povrće, koje ste pre toga razrezali na male do srednje komadiće u vodi na jakoj vatri približno 10 minuta, potom smanjite temperaturu i kuvajte dok povrće ne omekša. Na kraju dodajte začine, po želji supu iz kesice ili kocke i paradajz. Supu možete jesti kad god tokom celog dana, kad ste gladni.

Prvi dan

Jedite samo voće i supu. Možete jesti bilo koje sveže voće, ali ne banane. Pomorandža ili mandarina su idealne za ovo doba godine jer imaju puno tečnosti. Možete piti čaj bez šećera.

Drugi dan

Jedite samo povrće. Možete pojesti koliko god hoćete svežeg i konzerviranog povrća. Pokušajte jesti što više zelenog lisnatog povrća (salata, spanać). Izbegavajte grašak ili kukuruz.

Za večeru se možete nagraditi velikim krompirom pečenim u ljusci (krompir zamotajte u aluminijumsku foliju i pecite u rerni). Možete ga začiniti kašičicom maslaca ili kisele pavlake. Taj dan ne jedite nijedno voće. Tokom dana podrazumeva se da jedete supu.

Treči dan

Jedite supu, voće i povrće koliko god hoćete. Ništa više od toga. Ako ste za prva tri dana poštovali jelovnik i niste jeli ništa izvan jelovnika, morali biste izgubiti dva-tri kilograma.

Četvrti dan

Jedite supu, banane i nemasno mleko (može i jogurt ili kefir). Možete pojesti najviše tri banane, a vodu možete piti koliko god hoćete. Banane su bogate ugljenim hidratima (i dosta su kalorične), što važi i za mleko. Upravo tog dana organizmu trebaju kalijum i ugljeni hidrati, kao i kalcijum i belančevine, da biste smanjili želju za slatkišima

Peti dan

Jedite supu, govedinu i paradajz iz konzerve (može i svež ako ga nađete). Možete pojesti približno 200 gr govedine i konzervu paradajza ili šest svežih paradajza. Preporučuje se goveđi odrezak, brzo pečen bez masnoće ili kuvanu govedinu. Pokušajte popiti najmanje šest do osam čaša vode, da omogućite ispiranje kiseline iz organizma. Supu jedite barem jednom.

Šesti dan

Jedite supu, govedinu i povrće, koliko god želite. Možete pojesti dva do tri goveđa odreska sa zelenim lisnatim povećem (spanać, blitva, salata). Supu jedite bar jednom.

Sedmi dan

Jedite supu, integralni pirinač kuvan u vodi i začinjen po želji, i povrće, ali bez masnoće. Možete piti nezašećeren voćni sok i, naravno, po želji vodu.

Izvor: novosti.rs
Foto: nuchylee/FreeDigitalphotos.net

prethodna strana 1 od 28 sledeca idi na stranu