Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Kako najbolje skuvati integralni pirinač?

izvor: hrana za dušu
| Hrana | 5 komentara

Integralni pirinač zahteva duže kuvanje od belog, ali isplati se čekati! Naime, nerafinisane žitarice obiluju antioksidansima i vitaminima koji gode srcu. Osim toga, smeđa zrnca sadrže puno vlakana, takođe važnih za zdravlje srca i dobro varenje. Da biste izbegli tehniku pokušaja i grešaka, donosimo vam jednostavne savete koji će vam pomoći u kuvanju integralnog priniča na najbolji način!

1. Za kuvanje koristite posudu s pripadajućim poklopcem. Pripremajte ga u blago posoljenoj vodi. Nakon što voda s pirinčem provri, smanjite temperaturu i pustite da se lagano krčka.

2. Pirinač kuvajte u velikom loncu jer veća površina omogućava ravnomernu raspršenost topline, čime se postiže ujednačena tekstura gotovog pirinča.

3. Iako integralni pirinač obično zahteva 40 do 50 minuta kuvanja, njegovu mekoću počnite proveravati nakon 30 minuta da biste izbegli prekuvavanje.

4. Da pirinač ne bi zagoreo ili se prekuvao, važno je odrediti prave količine vode i pirinča. Za jednu šoljicu pirinča potrebno je upotrebiti 2 i po šoljice vode.

5. Nakon što je pirinač kuvan, ostavite ga poklopljenog da odstoji barem 5 minuta. Ovaj period mirovanja omogućuje pirinču da se ohladi i očvrsne.

izvor i foto: hrana za dusu

prethodna strana 1 od 28 sledeca idi na stranu