Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Najbolje vežbe za seksi trbušnjake

izvor: cosmoplitan
| Dijeta&Fitnes | 5 komentara

Kada je reč o lepoti, svaka žena sanja da ima besprekorno čisto lice, bujnu kosu i ravan stomak. Od ove tri stvari najteže je imati ravan stomak.

Nemojte da se predajete tako lako, jer donosimo pet super jednostavnih vežbi uz pomoć kojih ćete za kratko vreme zategnuti stomak i savršeno izgledati u uskoj haljini.

Izdržaj na stolici

Sedite na stolicu. Oslonite se rukama na stolicu, zategnite zadnjicu i polako je podignite od stolice. Zadržite se u tom položaju dok ne izbrojite do deset pa se polako vratite u sedeći položaj. Vežbu ponovite petnaest puta.

Delfin

Zauzmite položaj za sklek, ali se za ovu vežbu morate osloniti na laktove. Lagano podignite kukove prema gore vodeći računa da su leđa ravna, a noge zategnute. Ostanite u ovom položaju trideset sekundi (ili manje, zavisi koliko ste fizički spremni) pa se vratite u početni položaj. Vežbu ponovite deset puta.

Pravljenje krugova jednom nogom

Lezite na leđa. Ruke su ispružene pored tela. Obe noge podignite nekoliko centimetara od poda. Nakon toga jednu nogu podignite prema gore tako da pravi ugao od 90 stepeni u odnosu na pod. Sada tom nogom počnite dapravite male krugove u vazduhu (u pravcu kretanja kazaljke na satu). Uradite deset ponavljanja pa isto ponovite i drugom nogom. Pokušajte da u toku cele vežbe ne spuštate noge na pod.

Trbušnjaci sa opterećenjem

Lezite na leđa sa nogama savijenim u kolenima. U ruke uzmite medicinku (ili teg) i stavite je ispred grudi. Podignite se u sedeći položaj, a istovremeno medicinku (teg) gurnite napred. Ruke moraju biti potpuno zategnute. Vratite medicinku (teg) nazad pa se i vi vratite u početni položaj. Vežbu ponovite još petnaest puta.

Bicikl

Lezite na leđa sa rukama savijenim iza glave. Kolena približite grudima, a ramena par centimetara podignite od poda. U vazduhu ispružite desnu nogu, a levu savijte pod uglom od 45 stepeni. Istovremeno levom kolenu približite lakat desne ruke. Brzo zamenite strane tako što ćete desnom kolenu privući lakat leve ruke. Uradite dvadeset naizmeničnih ponavljanja.

Izvor: Cosmopolitan.rs
Foto: Next TwentyEight/flickr.com

prethodna strana 1 od 28 sledeca idi na stranu