Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Namirnice koje tope kalorije

izvor: ordinacija.hr
| Dijeta&Fitnes | 2 komentara

Postoje namirnice koje možete da jedete svakog dana, a koje će vam pomoći da se otarasite suvišnih kilograma. Jedite pametno!

Pokušajte da dodate u ishranu neke od namirnica koje vam predlažemo i ne zaboravite na vežbanje za još bolji efekat!

Grejp ubrzava metabolizam i pomaže pri gubitku kalorija. Bogat je vlaknima i pomoći će u stabilizaciji nivoa šećera u krvi.

Celer krije jednu vrlo jednostavnu tajnu - sadrži malo kalorija, a sagoreva mnogo njih. Sadrži i dosta vode, pa je odličan izbor ako ste na dijeti.

Istraživanja su pokazala da vežbanje i zeleni čaj idu ruku pod ruku i potpomažu brže sagorevanje masnoća sa stomaka. Pun je antioksidanata i jedan je od najboljih sredstava za jačanje metabolizma.

Naučno je dokazano da omega-3 masnoće deluju kao regulator metabolizma i kontrolišu potrošnju masti. Kako ove masnoće naš organizam ne proizvodi, bitno je da unesete namirnice koje ih sadrže, ili koristite suplemente.

Većina ljudi ne može da zamisli dan bez kafe, ali nedavna istraživanja pokazala su da kofein iz jedne šoljice kafe može da rezultuje povećanom potrošnjom kalorija. Naravno, ovo se odnosi na kafu bez šećera.

Izvor: ordinacija.hr
Foto: Stacy Spensley/Flickr.com/ KuniakiIGARASHI/Flickr.com

prethodna strana 1 od 28 sledeca idi na stranu