Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Tri načina da kažete "zbogom" naslagama na stomaku

izvor: Super žena
| Dijeta&Fitnes | 0 komentara

Zahvaljujući pravilu 80/20, i odlasku u teretanu konačno ste postigli svoj cilj, ali još imate problema sa viškom oko stomaka? Evo kako ga se možete otarasiti…

Kada jedete

Obratite pažnju na svoju dijetu i vreme odlazaka u wc. Višak oko stomaka možda ne vodi poreklo od samih naslaga, već vazduha koji se zadržava u vašim crevima. Ako ne unosite dovoljno vlakana (25-30 grama dnevno), kao posledica se može javiti konstipacija, što će izazvati i nadimanje. S druge strane, preterani unos namirnica koje uzrokuju nastanak gasova, poput brokolija, jabuka ili pasulja, mogu takođe pogoršati problem.

Kada radite kardio vežbe

Istraživanja su pokazala da ćete znatno brže i lakše sagoreti masne naslage ako u trening uključite par intervala tokom kojih ćete znatno ubrzati tempo. HIIT treninzi (intervani trening visokog intenziteta) funkcionišu po sličnom principu – nakon zagrevanja sledi interval gde ćete ubrzati tempo/intenzitet vežbe što više možete, zatim usporiti, pa odmoriti.

Tokom trenigna snage

Osnovna vežba za trbušne mišiće može vam omogućiti da zategnete stomak, ali je usmerena samo ka određenoj grupi mišića abdomena. Upotpunite vežbu različitim rekvizitima, a jednu od ideja možete videti na Jutjub videu ispod.

prethodna strana 1 od 28 sledeca idi na stranu