Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Mršavljenje: Ovo vam niko neće reći

izvor: 24sata.rs
| Dijeta&Fitnes | 9 komentara

Sigurno je da gubitak kilograma vodi ka zdravijem životu, ali takođe ima i par prepreka do te "savršene linije". I zato što znamo da nije lako smršati, potrudili smo se da saznamo koje su to prepreke...

1. Savršenu liniju nećete ostvariti preko noći

U stvari, lekari kažu da je telo najteže promeniti. Zato ljudi koji imaju preko 100 kilograma, veoma teško dolaze do savršene linije, a i kada do nje dođu, nikada nisu u potpunosti zadovoljni. Budite strpljivi i uradite sve što možete, kako biste bili zadovoljni svojim izgledom.

2. Najverovatnije će vam ostati višak kože

Ukoliko ste izgubili mnogo kilograma, morate biti spremni da će se na vašem telu pojaviti opuštena koža ili strije. Na žalost, ne postoji prirodan način da to sprečite. Ipak, to ne treba da vas spreči da izgledate zdravo i budete u dobroj formi.

3. Odnosi sa nekim ljudima se mogu promeniti

To može biti vaša omiljena emisija, koju ste, uz grickalice gledali sa prijateljem, ili vašem partneru može da zasmeta vaš novi režim ishrane, pa vas zbog toga može okriviti da je/ga maltretirate da se tako hrani. Ali, treba da istrajete uprkos svima koji vas ne podržavaju, jer je ipak vaše zdravlje u pitanju.

4. Morate da kupite novu garderobu

Kada dođete do zacrtane kilaže, sigurno ćete morati da kupite neke nove stvari, jer su vam stare sada velike. Kupovina u "second hand" buticima vam može pomoći da ne potrošite celu platu na nove krpice ili jednostavno- malo uštedite.

5. Nemaju svi razumevanja

Za vreme vaše transformacije, neće svi imati razumevanja koliko očekujete. Dešava se da ni vaša porodica i prijatelji ne razumeju zašto toliko vremena provodite u teretani, a ne sa njima. A ponekad jedno obično "Dobro izgledaš" može zvučati uvredljivo, ako se vi tako ne osećate. Pokušajte samo da mislite pozitivno i nabacite osmeh na lice, koji ćete svima pokazivati.

Izvor: 24sata
Foto: Tony Alter/flickr.com

prethodna strana 1 od 28 sledeca idi na stranu