Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Žene slabiji pol? Ne kada je vežbanje u pitanju

izvor: Super žena
| Dijeta&Fitnes | 3 komentara

U većini slučajeva nema nikakve sumnje da su muškarci jači od žena. Brže trče, mogu da podignu teže stvari i jače da udare, ali da li to znači da su bolji u vežbanju od žena?

Uspešno lansirane pametne narukvice su pratile stopu vežbanja fitnes fanatika (ali i onih koji nisu toliko fanatični) širom sveta. Nose se na zglobu i beleže koliko dugo je osoba koja ih nosi vežbala, koliko je kalorija sagorela i koliko dugo je trčala. Sa svakim pokretom se zarade određeni poeni.

Kada se upoređuju rezultati vežbanja, ispada da su žene na vrhu sa čak pedeset poena prednosti u odnosu na muškarce u toku dana i sagore mnogo više kalorija. Nije loše za “slabiji” pol.

Dženi Kimbel, direktorka kompanije "NikeFuel" je izjavila da uprkos predrasudama o razlikama između muškaraca i žena, oba pola su prilično dosledna kada je fitnes u pitanju.

“Muškarci i žene na isti način koriste motivacione alatke i ostvaruju svoje ciljeve, sa istom stopom uspeha.”

Filipa Roberts, ekspert u marketing za žene, smatra de se motivacija kod muškaraca i žena razlikuje.

Ona je rekla : “Muškarci su prilično kompetitivni i ovakve narukvice su sjajan način da svoje rezultate porede sa prijateljima, a žene su u fitnesu više okrenute ka ohrabrivanju, podršci i negovanju.”

Međutim, iako su motivacioni pristupi različiti, rezultat je isti- povećana aktivnost i postignuti fitnes ciljevi.

Foto: photostock/FreeDigitalPhotos.net

prethodna strana 1 od 28 sledeca idi na stranu