Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Mršavite zdravo uz pomoć jabukovog sirćeta

izvor: navidiku.rs
| Dijeta&Fitnes | 0 komentara

Koliko puta do sada ste čuli za neki magični napitak uz koji kilogrami naprosto nestanu preko noći? Slična verovanja vežu se i za jabukovo sirće, napitak koji je raspostranjen širom naše planete i za koji se veruje da pozitivno utiče na brojne probleme povezane sa zdravljem počevši od visokog krvnog pritiska, dijabetesa, stomačnih problema, problema sa težinom pa sve do problema sa kožom i kosom.

Evo kako jabukovo sirće utiče na naš metabolizam i kako ga korisiti u svrhu gubljenja neželjenih kilograma.

Širom sveta moćni napitak od jabukovog sirćeta se upotrebljava za mršavljenje. Ukoliko želite da smršate, uz kontrolisanu ishranu uključite i ovaj zdravi napitak. Ono što je najvažnije, ovo je sasvim prirodno regulisanje vašeg metabolizma bez hemijskih dodataka koji mogu biti pogubni za vaš organizam.

Jabukovo sirće koje koristite u ove svrhe mora biti organsko i sadržati osnovni sastojak kalijum. Ova supstanca se nalazi u jabučnom talogu, u gustoj masi, a ne u bistroj tečnosti sirćeta. Stoga izbegavajte nabavku jabukovog sirćeta koje već na prvi pogled izgleda kao kristalno čista tečnost. Takvo se može korisiti samo kao dodatak salatama. Prilikom kupovine uvek tražite organsko i prirodno jabukovo sirće napravljeno od divljih jabuka. Prepoznaćete ga po talogu koji se lako primećuje na dnu svake boce. To je ono prvo što morate znati kada nabavljate jabukovo sirće.

Čaša vode sa par kašika jabukovog sirćeta koju konzumirate pre svakog obroka može veoma dobro uticati na vaš metabolizam. Ukoliko ne volite ukus sirćeta, koji je vema opor i jakog mirisa, u sve možete dodati i kašiku meda. Takođe, možete sirće umešati u ceđeni sok od svežeg voća (bez dodavanja šećera).

Međutim, ono što morate znati je da gubljenje na težini nikada ne može da se desi preko noći. Ukoliko bi se ovo desilo onda bi vaše zdravlje bilo veoma ugroženo. Najzdravije mršavljenje je ono od pola kilograma nedeljno. Takođe, ovaj čarobni napitak ne može da rasprši svoju čaroliju ukoliko ne budete uporni i u kontrolisanju svojih obroka. Ono vam može pomoći u ubrazavanju mršavljenja, ali ne može rešiti probleme za par dana. Poznato je da se strpljenje i istrajnost isplati, tako da zbog toga morate biti umereni u vašim željama o lepom izgledu.

Mnogi smatraju da konzumiranje jabukovog sirćeta pomaže kako u ubrzavanju metabolizma, tako i u smanjivanju apetita. Smatra se da u tome leži magija mršavljenja uz pomoć jabukovog sirćeta.

Novija medicinska istraživanja su pokazala da je konzumiranje jabukovog sirćeta povezano sa smanjenjem nivo šećera u krvi. Zbog toga su naučnici došli do zaključka, da konzumiranje na prazan želudac dovodi nivo insulina u krvi na zadovoljavajući nivo kojim treba početi svaki obrok. Na takav način proces varenja hrane nakon jela može da počne ubrzo nakon obroka, jer organizam onda crpi šećere direktno iz trenutno konzumiranih namirnica.

Dakle, proces metabolizma se zaista time ubrzava!

Ono što svakom čoveku mora biti jasno je to da brzo mršavljenje nikako nije zdravo. Pored toga, što kilogrami brže odlaze, to će se većom brzinom i vraćati. To je takozvani jo-jo efekat koji je mnogo poguban za zdravlje.

Uz jabukovo sirće dobićete stopostotni prirodan napitak koji može delovati samo ukoliko budete uporni i u niskokaloričnim obrocima, vežbanju i konzumiranju 2 l vode dnevno.

Ubrzavanju procesa mršavljenja pomaže i napitak od sveže ceđenog soka od 1 limuna i 1.5 l vode. Zdrav život i konzumiranje zdravih, prirodnih namirnica je ono što treba da postane svakodnevna briga čoveka. Ovo je veoma važno ne samo za dugotrajan lep izgled vaše figure nego i za kompletno zdravlje i pozitivno raspoloženje.

Izvor: navidiku.rs
Foto: sxc.hu

prethodna strana 1 od 28 sledeca idi na stranu