Arhiva
Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Kako održati formu u kući ili stanu?

izvor: Vecernji
| Dijeta&Fitnes | 0 komentara

Samo zato što je zima ne znači da treba da budete lenji i inertni, jer vam se to može obiti o glavu, posebno kada proleće dočekate sa nekoliko kilograma viška.

Obavite sve sitne poslove

Čišćenje kuhinjskih ormarića, reoganizacija ormara i ribanje kade spadaju u zamorne kućne poslove – ali prisiljeni ste da se krećete kako biste to radili. Dakle, nemojte više da se žalite kada morate da izvadite veš iz mašine.

Idite na pauzu

Kada je vreme reklama najbolje je ustati sa kauča i prošetatai, ali ne do frižidera. Radije napravite po nekoliko čučnjeva ili sklekova i potrošite kalorije.

Odložite daljinski

Nekoliko koraka do daljinskog, koji ste prethodno namerno udaljili, računa se kao aktivnost.

Smejte se

Ukoliko ste se već uvalili na kauč, barem pustite neku komediju i dobro se cerekajte. Odlično je za trbušne mišiće. Osim što ćete se opustiti, bolje ćete spavati, duže živeti, a smeh doprinosi i odbrani imuniteta od prehlade i gripa.

Takmičite se

Igrica za vežbanje Wii Fit osiguraće vam kućnu zabavu, a usput ćete se i dobro oznojiti. Izazovite decu, partnera ili cimera na malo prijateljskog takmičenja.

Kuvajte

Vreme provedeno na nogama seckajući luk i šargarepu itekako se broji. Pripremanjem namirnica, a kasnije i čišćenjem možete sagoreti i do 70 kalorija u pola sata.

Plešite

Spustite roletne, uključite radio ili mp3 s najdražom pesmom i počnite svoj šou. Možete sagoreti oko 20 kalorija nakon samo jedne četvorominutne pesme. Pritom ćete se opustiti i napuniti pozitivnom energijom.

Preuređujte

Nije potrebno da sednete odmah za kompjuter i tražite novo idejno rešenje. I sami možete pomerati nameštaj i kombinovati. Osim toga ne libite se ni valjka i boje kojom povremeno možete osvežiti dom. Za pola sata takve aktivnosti možete sagoreti 200 kalorija.

izvor: vecernji.hr
foto: marin/freedigitalphotos.net

prethodna strana 1 od 28 sledeca idi na stranu